Около месец и половина ни дели от срещата ни с чаровната и талантлива IMANY. Френската звезда, чийто корени водят към екзотичните Коморски острови, е една от най-естествените и зареждащи изпълнителки в последно време и не е случайно, че любовта ѝ с българската публика е голяма, искрена и взаимна. Музиката ѝ е от една страна нежна и интимна, но е също така изпълнена с много сила, борбеност и живот. Imany несъмнено пленява с красота, глас и дух. Ще имаме удоволствието да я видим два големи концерта в Пловдив и София съвсем скоро, на 10 и 12 юни. Ето какво сподели бившият модел, настояща майка и отдаден артист, в специално интервю за „Жената днес“.

В началото, когато беше съвсем отскоро майка, те виждахме да пътуваш на турнета с малкия ти син. Как се промени животът ти след като роди? Промени ли се музиката ти?

Да, разбира се, неизбежно е, но и наистина красиво. Сега животът се върти около него. Промениха се приоритетите ми. Едва ли бих могла да си представя живота без сина си. Не бих могла да кажа обективно дали музиката ми се е променила, но бих могла да предположа, тъй като не гледам на живота по идентичен начин. Усещам обаче допълнителна сила и смелост, така че ако има промени, вярвам, са положителни.

Какъв е най-важният урок, който би искала да предадеш на сина си?

Да уважава другите и винаги да се бори за справедливост. Смятам, че всеки един от нас би трябвало да го прави. Това ще донесе големи промени.

Какви са плановете ти във връзка с музиката?

След това лято планирам да си дам дълга и заслужена почивка. Имам нужда да се концентрирам върху сина си, да прекарам повече време с него, не искам да изпускам толкова хубави моменти от неговия живот. Това ще ми позволи да насоча мислите си и към новия си албум. Не знам колко дълго ще продължи, но бих си взела времето, от което имам нужда.

Винаги си била отдадена и заинтересована в решаването на проблемите на жените и техните права. Има ли специални каузи или кампании, които подкрепяш или са от особена важност за теб?

Така е, важно е за мен, смятам, че всички трябва да обръщаме повече внимание на другите, на ролята, която имаме за решаването на проблемите, да се опитваме да подпомагаме промени, дори и те да започват от малките неща. Посланик съм на ENDOmind, френска асоциация, бореща се да подкрепи и даде гласност на всевъзможни инициативи, които са насочени в това да запознаят обществото със заболяването ендометриоза. Вярвам, че да си информиран е особено важно, независимо дали става дума за здраве, права, обществени проблеми и т.н.

Има ли нещо, което би искала да кажеш на жените в България и по принцип?

Никога да не спират да се борят! Да тематизират нещата, които смятат за важни, да говорят, да не се примиряват с несправедливостта, да си помагат!

Концертите на Imany на 10 юни в Пловдив и 12 юни в София се организират от Keen Acts. Билети на цени от 50 до 120 лв. са достъпни бензиностанции OMV, билетен център НДК, Български пощи и мрежата на Eventim.bg.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара