Още от древността се знае за благотворното действие на камилското мляко. Но лечебните му свойства са признати не само от традиционните африкански лечители. Те са и причината камилско мляко да се произвежда в Холандия и консумира в цяла Европа. Ето какво го прави толкова специално:

Камилското мляко спомага за предпазване от диарии, вкючително и от летните вирусни диарии.

Kамилското мляко съдържа вещества с изразено антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Благодарение на тях, камилското мляко потиска растежа на болестотворни бактерии, вируси и гъби в стомаха и червата и предпазва от диарии.

Камилското мляко помага в борбата с инфекциите.

В камилското мляко се съдържат и големи количества силно активни антитела, които   упражняват лечебен ефект върху хората, които го консумират. Това се дължи на уникалния им строеж – камилските антитела са изградени само от тежки вериги, за разлика от повечето животински антитела и човешките антитела, които съдържат и леки вериги. Така камилските антитела са с размери около 10 пъти по-малки от човешките, което позволява голямо количество от тях  да преминават в млякото, а от там в човешкия организъм. Деца и възрастни, които приемат камилско мляко страдат по-малко от сезонни вирусни инфекции.

Камилското мляко подобрява състоянието на хора с диабет тип I и тип II, тъй като:

  • Съдържа инсулиноподобен белтък обвит в малки липидни мехурчета, които пречат на стомашната киселина и храносмилателните ензими да го разградят и го пренасят през чревната лигавица в кръвта.
  • Е богато на цинк, който улеснява действието на инсулина.
  • Увеличава чувствителността на органите към инсулин.
  • Подобрява работата на клетките на панкреаса

Камилското мляко има високо съдържание на минерали.

Камилското мляко спомага за преодоляване на множество дефицити на хранителни вещества , тъй като съдържа големи количества натрий, калий, желязо,  цинк, магнезий и  витамин C. Съдържанието на ниацин (витамин В3) и гама-аминомаслена киселина (GABA) в камилското мляко също е отчетливо по-високо, отколкото при кравето мляко.

Камилското мляко е значително по-бедно на лактоза от кравето мляко.

Този факт прави камилското мляко подходящ заместител на кравето мляко за хора с непоносимост към лактоза.

Камилското мляко не съдържа бета-лактоглобулин.

Бета-лактоглобулинът се смята за отговорен за алергията към краве мляко. Затова камислкото мляко е подходящо за хора с алергия към кравето мляко.

Камилското мляко намалява вредните ефекти в организма от металите алуминий и кадмий.

Това действие на камилското мляко е наблюдавано при проучвания с животни.

Камилското мляко има ниско съдържание на холестерол.

Камилското мляко допринася за баланса на хормоните на щитовидната жлеза.

Камилското мляко, за разлика от кравето и подобно на човешкото има в състава си тиреоидни хормони. Няма официални данни дали тези хормони на щитовидната жлеза преминават в човешкия организъм, но общността на пациентите с тиреоидит на Хашимото  на база на собствения си опит смята, че консумацията на камилско мляко балансира щитовидните хормонални нива.

Холандският продукт Витакамел камилско мляко на прах в капсули вече е достъпен и на българския пазар. За повече информация за продукта, както и за действието на камилското мляко можете да получите като посетите сайта ХОМЕОСТАЗА: https://homeostaza.bg/produkt/vitacamel-caps или се обадите на тел. 0884625972 и 0887931515.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара