Банята генерално промени своя облик през последните години и от малко сервизно помещение се превърна в пълноценно пространство, където започва и свършва денят. Модерната баня е полифункционална – за лична хигиена, за релакс и разкрасяване. Често тя е превърната в домашно СПА – малък рай, в който да заредите с енергия. Новият лайфстайл трансформира концепцията на обзавеждане. Мебелите за баня също промениха своя облик и дори често наподобяват стила на мебелите от дневната зона. Те са продължение на интериорната концепция на жилището, уютни и комфортни предмети, които превръщат банята в приятно място за презареждане.

В дизайна на мебелите за баня откриваме разнородни тенденции – запазва се интересът към ретрото – класически форми, огледала в барокови рамки и пищни кристални осветителни тела внасят усещане за лукс.

Най-популярни обаче остават шкафовете с изчистен, съвременен, универсален дизайн, които лесно се вписват във всяко пространство.

Дизайн, свързан с природата, е друга тенденция, която набира скорост. Търсят се естествени материали или техни имитации. Дървото навлезе и в мократа зона – откриваме го в настилки, облицовки, шкафове, вани, дори мивки.

По отношение на цветовете – остава актуално вечното бяло, често в контраст с черно или графит, модерни са също меките, естествени тонове с асоциации за дърво, пясък, глина. Цветните, ярки решения могат да бъдат силен и свеж акцент, който да внесе много настроение в помещението.

Красивата визия е със съществено значение за банята, но качеството не трябва да се подценява. Именно това е мястото, чиито ремонт е най-труден и скъп, затова инвестицията в по-висок клас мебели за баня от Gaudi DS е напълно оправдана. Обзавеждането от сериозни, авторитетни марки е инвестиция за бъдещето, защото е трайно, ергономично и запазва своя външен вид във времето. На пръв поглед еднакви мебели за баня може съществено да се различават като качество, затова е важно да се информирате за производителя, материалите и гаранциите. По правило добрите мебели за баня са от трайни материали, цветове и покрития, устойчиви на влага и вода. Високият клас материали обещава по-лесна поддръжка и устойчивост на замърсявания, агресивни препарати и температурни разлики. PVC и дървени плотове, импрегнирани със специални лакове и покрития, гарантират дълга, безпроблемна употреба. От значение са също използваните механизми и обков, които, ако са качествени, имат по-дълъг живот.

При избора имайте предвид размера на помещението – прекалено едрите мебели за баня и излишните елементи затормозяват пространството, съветват от Gaudi DS, които предлагат голямо разнообразие мебели за баня. Особено важно е да вземете правилно размерите и да спазите необходимите отстояния между мебелите, казват консултантите на Gaudi.

Комплектите мебели за баня улесняват избора и с тях се постига завършена цялостна визия.

От сп. „Наш дом“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара