Големите творци са наистина големи, когато използват популярността и таланта си и за важни каузи. Точно това направи най-скъпоплатената актриса в Холивуд след Анджелина Джоли – Джулия Робъртс. Още с първото си стъпване на червения килим в Кан, тя зашлеви силен шамар на организаторите на фестивала, които преди година отказаха да допуснат група дами (някои от които възрастни и болни) на прожекцията на филма „Карол“, тъй като обувките им били без токчета.

?????????????
снимки SONY PICTURES / АЛЕКСАНДРА ФИЛМС

Облечена в красива черна рокля на Армани с деколте реплика на прословутия й червен тоалет от култовия филм „Хубава жена“, американската актриса свали елегантните си обувки на токчета и премина по килима боса. С този си акт актрисата се изсмя в лицето на строгите модни правила, написа Vanity Fair. Робъртс бе там заради филма на режисьора Джоди Фостър „Пулсът на парите” (Money Monster), в който Хубавата жена си партнира с Джордж Клуни.

?????????????В медиите може да срещнете всякакви писания за нея като човек – от това, че е виновна за смъртта на нейната полусестра, през това, че прекалената й емоционалност ще развали дългогодишния й брак с оператора Даниел Модър, до това, че е страхотна жена, която не се страхува да говори открито за проблемите.

Безспорен факт е, че Джулия Робъртс е една от най-скъпоплатените актриси в света с богатство над 250 милиона долара. Актрисата има и своя „Оскар” за невероятното си превъплъщение в „Ерин Брокович”, която успява да заведе дело срещу енергиен гигант. Тя е носител на още много престижни награди. Любимка на публиката, играла в някои от най-големите хитове и работила с най-добрите актьори и режисьори. Филмите, в които участват огромната, стокаратова и абсолютно незабравима усмивка на Джулия или смайващо дългите й крака, са донесли печалба от над 2,5 милиарда долара по цял свят.

Напук на всеизвестния факт, че Холивуд цени особено младостта, 48-годишната Робъртс е една от най-търсените и влиятелни актриси. Макар че самата тя казва: „Аз съм просто обикновен човек с необикновена професия.“ И още: „Не гледам на себе си като на знаменитост, нито пък се мисля за такава. Най-малкото не ми харесва как това да станеш знаменитост се насърчава в нашата култура днес. Не знам дали съм стара или демоде, но славата изгуби своя чар напоследък”.

Когато журналистите настояват Джулия да се изкаже по наболялата в Холивуд тема за неравното заплащане на мъже и жени, тя отговаря: „Опасно е да генерализираме извън собствения си опит относно сексизма, възрастовата дискриминация или дори лифтинга. А моят опит е много добър. Дали мъжете са по-добре платени? Да. Но дали всички ние в Холивуд не сме твърде добре платени? Да. Наистина се смущавам от какво се предполага, че трябва да се оплаквам“.

Американската актриса заема челно място в много класации на авторитетни издания за най-красивите жени в света и най-влиятелните в САЩ. Има собствена кинокомпания Om Red Films. Занимава се и с благотворителна дейност.

Цялата статия четете в новия брой на „Жената днес“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара