Албанската певица и композитор, Era Istrefi, е на път да се превърне в новата световна музикална сензация с тоталния си хит сингъл “Bonbon”. Изпълнителката привлича вниманието на публиката още с дебюта си през 2013 г. и парчето „Mani për money“, което е последвано от още по-успешните сингли „A po don“ и „E dehun“.

Era Istrefi - ImageHiRes 1

През 2014г., Era печели три Videofest награди (албанските музикални награди) включително и за „Най-добър нов артист“.  През 2015г. излиза  песента „Njo si ti“, която й носи първия международен успех и един милион гледания в YouTube само за седмица. Следва сингълът „Shumë pis“, който се превръща в един от хитовете на лятото.

Era Istrefi - ImageHiRes 3

През последните няколко месеца “Bonbon” превзе света и щурмува чартовете: видеото в YouTube е с над 65 милиона гледания, а сингълът има повече от 30 милиона стрийма. “Bonbon” стана #1 в класациите на Shazam, Spotify и iTunes по целия свят. Песента завладява с пристрастяващ бийт и динамични вокали на певицата заедно с натрапчивия текст – смесица от албански и английски език. В САЩ певицата вече я сравняват с Риана и Сиа, но това, което наистина превръща Era Istrefi в уникален и много специален артист е източноевропейското звучене в песните й, на места с лек ориенталски привкус, комбиниран с модерен денс-поп звук и бийт.

 

Era Istrefi - ImageHiRes 5

„Fresh New Tracks“ в рецензия за сингъла: “…когато Риана срещне Major Lazer в парчето ‘Lean On’, но 300 пъти в по-добра комбинация”.  Good Music All Day отбелязва: “…в града дойде новата албанска кралица и тя носи музиката и поведението, с което да започне играта!”.  EDM Sauce: “Era Istrefi, запомнете това име, защото съвсем скоро ще го чувате навсякъде…”.

Billboard посвети цяла страница на певицата, така че големият успех в САЩ също може би е въпрос на време.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара