Настъпва прекрасният празник, който така сме свикнали да посрещаме с веселие и празнична украса, за да внесем в дома си светлина и щастие. Никак не е преувеличено да се каже, че мнозина сред нас очакват Коледа с голямо нетърпение. Разбира се, подготовката за нея започва далеч преди да е настъпил празничният ден. Как да се подготвим да посрещнем празника с възможно  най-зареден с емоции дом и дух? Нека разберем в следващите редове.

Коледна украса

Не забравяйте за коледната украса. Тя внася празнично настроение в дома ни, което ще трае не само по време на самия ден, но и доста преди и след него. Коледната украса се състои от редица елементи, най-важният от които, разбира се, е елхата. Но тя, сама по себе си, няма да внесе онази същност, която така добре познаваме. Необходимо ни е нещо повече – и това са нейните украшения. Гирлянди, висулки и, естествено, звездата на върха са елементи, които не бива да пропуснем при подготовката си за празничния ден. Няколко добре оформени кутийки, които да символизират подаръците, които ще получим, също са добро решение.

Естествено, украсата не се ограничава само до елхата. Изключително добре са ни познати и шарените светлинки, които виждаме от началото на декември, чак до януари месец. Те внасят вълшебство и празничност у дома, носят ни топли емоции и приятни спомени от детството. Със сигурност ще заредят и дните на децата ви със също толкова невероятни чувства и емоции. Освен това гирляндите могат да се ползват за украса на други мебели у дома. Разбира се, можем да се снабдим и с коледно венче, което да закачим на вратата.

Коледни картички

За да направите празника страхотен за всички свои любими хора, можете да добавите чудесни коледни картички към подаръците. Те идват при вас с невероятно добре подбрани стихове, пожелания и послания. Перфектно изработеният им дизайн зарежда дните с нежност и радост. Съществуват редица подобни изделия, които са с различна тематика – сняг, Дядо Коледа, еленчета, Христос и много други. Всяко от тях може да е подходящо за любимите ви хора. За още по-страхотен ефект можете да добавите ръчно написано послание, подпечатано с много обич.

Коледни фигури

Сред редицата украшения, които можем да добавим у дома си, за да внесем празничността в него, са и коледните фигури. Те също идват при вас в разнообразни форми, размери и дизайни. Някои са снежни глобуси, други са ярки звезди, трети представляват темата за християнството и раждането на Христос. Има, естествено, фигурки с елхи, с Дядо Коледа, с подаръци, звънчета и т.н. Всяка от тях е изработена с грижа за вашето празнично настроение, за да може то да ви гледа от поставката. С коледните фигурки можете да украсите всяко едно помещение у дома си. По този начин постигате страхотен ефект, който единствено бива допълван от останалите украшения, включително, естествено, елхата.

Подаръци

Разбира се, подаръците са неизменна част от Коледа. С тях показваме на любимите си хора своята признателност за това, че са до нас. Внасяме в деня им повече радост, докато гледаме как очите им грейват при отварянето на подаръците. Естествено, големите можем да се примирим и със значително по-малко. Но пък децата силно обожават тази част от Коледа, така че чудесно решение би било да подберем правилните подаръци за тях, които ще озарят деня им. Да, не е нужно те да са огромни, да включват всяко тяхно желание и да са прекомерно скъпи. Просто помислете какво носи радост на детето ви и опитайте да вместите някаква негова форма в бюджета си.

Коледното настроение у дома

Но коледното настроение може да бъде допълнено с още няколко елемента. Един от тях са тематичните покривки. Освен това можете да се сдобиете и с коледни завивки или възглавнички, включително декоративни такива. Или просто си припомнете детството като си направите няколко снежинки от листове хартия и ги залепите на прозорците. Множество семейства избират също да декорират прозорците с фигурки, изрисувани чрез напръскване със спрей. Коледните шапчици и шалове също са изключително удачно решение. Не забравяйте топлото какао или горещ чай, съчетани с вкусните курабийки, които толкова обожаваме още от деца. Или изберете коледни фигурки за печене на сладкиши и създайте едно невероятно готварско приключение, заедно с цялото семейство. Всички тези дейности са страхотен начин да внесем коледното настроение в своя дом.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара