Fibank бе отличена с почетна награда от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) за своя дългогодишен принос, който има в развитието на спорта в България.

художествена гимнастика отбор

Партньорството между Fibank и БФХГ има вече почти 10-годишна история. През цялото това време и двете страни са работили активно за популяризирането и развитието на българската художествена гимнастика като са заставали и подкрепяли редица социални каузи.

Отличието бе връчено по повод 70-ата годишнина от основаването БФХГ. Кампанията цели да покаже деятелите, които със своя труд и всеотдайност са спомогнали за развитието на българската художествена гимнастика и утвърждаване на нейния престиж и слава по цял свят.

Наградата бе връчена от г-жа Илиана Раева – председател на Българската федерация по художествена гимнастика на г-н Никола Бакалов – Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank. Г-н Бакалов подчерта важността на партньорските взаимоотношения между Fibank и БФХГ и желанието на банката да подкрепя българския спорт: „Тази година бе изключително успешна за българската художествена гимнастика. На Световното първенство проведено в София нашите златни момичета завоюваха най-високите отличия, а ансамбълът ни стана абсолютен шампион като заедно с това спечелиха квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Ние всички имахме възможност да съпреживеем заедно с тях успехът им, защото всичко това се случи на българска земя пред родна публика. Няма как тези постижения да не мотивират и привличат все повече млади хора към този красив спорт. Радваме се, че и ние като банка успяваме да дадем и нашия принос в постигането на тези високи успехи.“

От своя страна г-н Бакалов направи от името на Fibank комплимент на всяка от младите ни надежди – сребърна монета от колекционерската серия „Музи“. Тя е съставена от 12 сребърни монети, на които са изoбразени всички музи от старогръцката митология. Изображенията са творба на английския художник Глен Браун. Всяка от монетите е с тегло 25 гр., проба 999/1000 и картичка с подробно историческо описание.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара