Въпреки че акнето не е рядко явление и при възрастните, тийнейджърите най-добре знаят колко срещи се провалят заради упорити „рогца“ по челото или брадичката.  По лицето, гърба и дори горната част на ръцете те развалят настроението и влошават самочувствието, а всеки, който ги има, знае, че не е толкова лесно да се отърве от тях.

Вече има ефективно решение от лабораторията на известния американски бранд CeraVe, чиито продукти са изградени на базата на серамиди.

CeraVe, в сътрудничество с дерматолози, разработи ефективна формула с киселини, ретинол и серамиди под формата на линията Blemish Control, която влияе на неравностите, като в същото време успокоява и възстановява кожата, запазвайки нейната защитна функция.

Освен AHA и BHA киселините, ключова съставка в грижата за кожата, склонна към акне, са серамидите, които спомагат за поддържането на защитната бариера. Благодарение на тях тази линия е нежно и ефективно решение дори за хора с чувствителна кожа. Клиничните тестове, както и опитът на потребители, които вече са имали възможността да ги изпробват, потвърждават, че тези продукти се борят много успешно с несъвършенствата и сме горди, че успяхме да ги представим и на българския пазар.

Резултати, видими след три дни

  

В оторизираните аптеки и дрогерии пристигат три нови продукта от линията CeraVe за кожа, склонна към несъвършенства, които със стратегически дозирани активни съставки действат върху неравностите и намаляват видимостта на порите и петната.

CeraVe Почистващ гел за кожа, склонна към несъвършенства и CeraVe гел за кожа, склонна към несъвършенства, са в основата на ежедневната рутина за кожа, склонна към акне. Ще видите резултатите доста бързо, защото те са забележими само след 3 дни: по-малко зачервяване (-45%), по-добра текстура на кожата (35%) и по-малко видими пори (-12%).

Използвайте ги в следния ред:

В грижата за всеки тип кожа, но особено предразположената към акне, първата важна стъпка е почистването, но не с каквото и да било. Почистващият гел за кожа, склонна към несъвършенства със салицилова киселина, хекторитна глина и ниацинамид, намалява неравностите, абсорбира излишния себум, намалява запушените пори и се бори с несъвършенствата. Цели 93 процента от потребителите казват, че кожата им не е мазна след употреба, а 86 процента каззат, че изглежда по-чиста само след четири седмици.

След цялостно почистване, кожата е готова за втората стъпка – Гел за кожа, склонна към несъвършенства. Неговата супер сила да намалява видимостта на несъвършенствата се дължи на формула, която съчетава салицилова, гликолова и млечна киселина, доверени ефективни съставки в борбата срещу неравностите, с ниацинамид, който има успокояващ ефект, и три основни серамида, които спомагат за поддържането на защитната функция на кожата. Специално патентованата технология MVE осигурява бавно освобождаване на активните съставки и осем часа хидратация само с едно използване на ден.

Серум с ретинол за равномерна текстура  

За премахване на белезите, които понякога остават на мястото на стари несъвършенства, CeraVe разработи CeraVe Серум с ретинол за равномерен тен на кожата,  за равномерен вид на кожата, който помага за възстановяване на защитната бариера и я прави гладка на допир. Ретинолът е известен като анти-ейдж съставка, но е ценен и при лечението на акне, тъй като намалява секрецията на себум и видимостта на пигментацията, а в този серум е представен в капсулирана форма. Формулата с ретинол, обогатена с ниацинамид и екстракт от корен от женско биле, прави тена по-красив и сияен. След само четири седмици употреба 76 процента от потребителите с кожа, склонна към акне, казват, че петната изглеждат намаляли, а 82 процента смятат, че кожата изглежда по-мека, гладка и обновена.

Мощните серамиди

Цялата линия за кожа, склонна към несъвършенства, съдържа уникална формула с три основни серамида, които са от растителен произход и химически много близки до кожните серамиди и са основна съставка на всички продукти CeraVe. Серамидите обикновено съставляват до 50 процента от липидната мембрана на нашата кожа и са отговорни за нейната хидрация и устойчивост на външни влияния, а хората, склонни към акне, имат по-малко от тях.

Дерматолозите участват във всеки етап от разработката, за да гарантират, че формулите са силни, но и достатъчно нежни, за да не нарушат защитната функция на кожата. Всички продукти са некомедогенни, без мирис и са подходящи за чувствителна и склонна към алергии кожа. Линията е разработена така, че да се допълва перфектно с други продукти на CeraVe, за да осигури на кожата необходимата хидратация и обновяване.

Тези меки, високоефективни формули ще върнат самочувствието на тийнейджъри, които често се затварят в себе си поради несъвършенства по лицето и тялото, но също така и на възрастни, които все още се борят с тях или техните последствия под формата на петна. Съдейки по другите продукти на CeraVe, които вече сме обикнали, защото изпълняват обещанието си за добра грижа, имаме нови дермокозметични фаворити за сияен тен без неравности.

Намерете повече информация за новата линия Cerave на официалния уебсайт и споделете първите си впечатления в социалните мрежи чрез #reversetheacnecycle и тагнете официалната страница на бранда в Instagram

Facebook Twitter Google+

0 Коментара