Оперната звезда Соня Йончева отправя покана към български дизайнери, които да създадат тоалетите й за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „Свети Александър Невски“ в София. Конкурсът певицата обяви в социалните медии.

Всеки дизайнер, който иска да облече световноизвестното сопрано, трябва да изпрати биография, портфолио със свои проекти и скици на 2 рокли на имейл: office@sonyayoncheva.com. Срокът за изпращане на кандидатурите е до 25 май  2021 г. В конкурса могат да участват и студенти от специалност „Мода“.

Йончева ще се появи на Гала в София в тоалетите на победителя.

Наградата е 2000 лева

и пълно покриване на разходите по създаване на роклите.

За мен е важно да помагам на талантливи български творци да представят своите умения пред широката публика. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години обличат световни знаменитости. Вярвам, че сега ще открия талант, който ще създаде тоалети специално за оперната сцена“, каза Йончева.

Тя от години демонстрира своя интерес към модния свят. На една от последните церемонии по раздаване на наградите Оскар тя носеше дълга бална рокля в синьо с голи рамене на американския дизайнер Рубин Сингър. Сред известните

дизайнери, обличали българското сопрано

е й световноизвестният Азедин Алая, който създаде роклята, с която Соня е на корицата на първия си албум. Новият албум Rebirth вече оглави класациите в Германия и тази на Амазон за най-продаван в раздел „класическа музика“. Критиците са категорични, че албумът е сред събитията на годината в звукозаписната индустрия за 2021-а.

Българското сопрано Соня Йончева е избрала див микс от барокова музика. Въпреки това, с леко учудване, човек е щастлив да се съобрази с нейното великолепно изпълнение, което прилича на лична молба да я последваме до Италия, Англия, Испания, България и заедно с АББА дори до Швеция„, пише Томас Браш в Tagesspiegel.

 Дали Йончева ще включи някое от записаните произведения в концерта си в София на 31 август , все още не е ясно. Засега е известно само, че Йончева

ще подкрепи български дизайнер,

като облече специално създадените за Гала в София тоалети.

 За концерта през 2020 година в Пловдив Соня направи конкурс за млад оперен певец. От 50 български изпълнители тя избра Божидар Божкилов, който събра овациите на публиката в Античния театър и успешно продължава да гради кариера в миланската “ЛаСакала”. Йончева обеща да подкрепя кариерата на талантливия бас.

За концерта в София на 31 август се изгражда специална сцена пред Храм-паметника „Свети Александър Невски“. Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров. Организатор е компанията SY11 в партньорство със Столична община. За Гала в София се създава специална организация на пропусквателен режим.

Билети на цени от 50 до 300 лева – могат да се купят в касите на Изипей или онлайн от:  https://epaygo.bg/3107431516.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара