На 20 март настъпи началото на новата астрологична година. Слънцето вече е в Овен.

Нова година и нов цикъл и на всички ни се иска да знаем какво ни очаква. Разбира се, 2021 година ще бъде продължение на кризисната 2020 година. Но като цяло 2021 ще бъде значително по-лека от предишната.

Прогнозите на Мая Павлова

Тази година е под управлението на Бика. Това е упорито, трудолюбиво, благородно животно. Годината е добра за работа и реализация.

Сатурн, който управлява картата на България е във Водолей. На 11 декември 2020 година Сатурн и Юпитер направиха точен съвпад точен в 0-вия градус на Водолей и отбелязаха началото на нов,

120-годишен период.

Това ще бъде период на повече контакти, повече откритост, ще бъде ориентиран върху човешките взаимоотношения. Животът ще стане по-лек, ще се чувстваме по-свободни и по-весели.

Конкретно за тази година. На 20 март Сатурн е във Водолей и когато достигне 14 градуса ще спре и ще започне ретроградно движение. Ще се върне до 7 градуса във Водолей и на 11 октомври 2021 година, отново ще стане директен. На 20 март 2022 година ще бъде в 21-ия градус във Водолей. Почти през цялото време, с малки изключения, ще сключва негативен аспект с Уран в Телец.

Сатурн се чувства добре във Водолей, тук е във владение. В човешките взаимоотношения ще се появява повече умът, ще се усети любов към реда и закона. Ще се проявява като уважение към свободата на другия човек и стремеж за разбиране във вътрешните закони на света.

Сатурн във Водолей е структура и взаимна връзка между хората и явленията. Сатурн във Водолей е духовно развитие и утвърждаване на истината, концентрация на вниманието и склонност към абстрактно мислене.

Уран е в падение в Телец – усеща се теглене към материалните форми. Жизнената сила на Телец ограничава устремеността на Уран. Позитивно това разположение би могло да се използва за създаване на различни изобретения, инструменти и апаратура.

Квадратурата между Сатурн и Уран натрупва голямо напрежение. Това може да доведе до склонност към депресии, а упоритостта да се превърне в твърдоглавие и непреодолим инат. Необходимо е повече търпение. Добре е енергията на Уран да се трансформира. Най-добрият начин за това са заниманията с астрология. Още повече, че началото на епохата на Водолея носи засилена интуитивност.

Юпитер е във Водолей от 20.12.2020 г. На 14.05.2021 г. влиза в Риби и на 3 гр., на 21.06., става ретрограден, връща се до 23 гр. във Водолей, а на 18.10.21 г. става директен. На 29.12.2021 г. влиза в знака Риби.

Юпитер показва ценностната система, плановете, стремежите, идеалите, утвърждаването в обществото. Юпитер във Водолей придава общочовешка загриженост, желание да се помага на човечеството, хуманитарен заряд. Ще се утвърждават идеите за

братство, равенство, независимост и свобода.

Ще бъде немислимо група хора да добруват за сметка на останалите. Ще успяват проектите, свързани с борбата с климатичните промени, с вредните газови емисии, за запазването на природата и редките видове животни. Ще се засили чувството за справедливост.

За всички, които са родени в последните десет дни на фиксираните знаци Телец, Лъв и Скорпион е възможна промяна в съдбата. Вероятно е често да се включват в спорове с противоположния пол, да защитават социалните и моралните си убеждения.

А за тези, които са родени в последните десет дни на въздушните знаци – Водолей, Близнаци и Везни – периодът е подходящ за занимания с философия, окултизъм, астрология. Биха се заинтересували от някакви нови движения. Да внимават да не разпиляват енергията си напразно.

В началото на новата астрологична година откриваме Нептун на 21 градуса в Риби. През втората половина на годината е в ретроградно движение, а в края на разглеждания период е на 24 градуса  в Риби.

Нептун управлява Риби и тук е у дома си. Нептун е любовта, творчеството (особено музиката), религията, емоциите, алкохола и наркотиците, сънищата, билкарството и хомеопатията.

Ще повлияе позитивно на всички, които са родени между 10-ти и 15 юли (Рак), и 10-ти и 15 ноември (Скорпион). Те ще усетят творческа сила, а периодът е подходящ за спокойни занимания и за работа над себе си.

А за представителите на променливите знаци – Близнаци, Дева и Стрелец, особено тези родени между 20-то и 25-то число на съответния знак, са възможни разочарования, неуспехи, загуби, тайни вражди, а също и изневери.

Плутон е на 27 градуса в Козирог. При ретроградното си движение, което започва на 28. 04. се връща до 25 градуса в същия знак, а на 07.10. отново става директен и на 20.03.2022 г. е на 29 градуса в Козирог.

Плутон е висшата воля, проявява се и като колективна воля. Действа във всички масови движения, той е държавата, профсъюзите, партиите.

Позитивният аспект между Плутон и Нептун действа от април до декември 2021 г. Той носи засилена интуиция и повишено емоционално ниво. С негова помощ, хората ще разберат каква е природата на мечтите и илюзиите. Ще им помогне да постигнат хармония.

Този аспект популяризира и подпомага техниките за положителното мислене, които утвърждават създаването на положителни образи и картини в съзнанието, които в последствие се осъществяват в реалността. Това може да направи Земята по-добро място за живеене.

Още статии от Мая Павлова

Facebook Twitter Google+

0 Коментара