Автентичното виенско коледно настроение идва в София на 5 декември с празничен концерт на знаменитите музиканти от Виенския камерен оркестър в Зала 1 на НДК. Лиляна Кехайова е българската звезда във виртуозния състав, която пристига заедно с тях за най-истинското коледно музикално преживяване този сезон.

Лиляна Кехайова е родена в семейство с музикална история и започва да свири на виолончело още на шест годишна възраст. След като завършва НМУ „Любомир Пипков” София, е приета във Виенската Консерватория в класа по виолончело на Лилия Шулц – Байрова. Успехът я следва между Виена и София.

Наградите й като солист и като част от класически камерни ансамбли, са многобройни, Кехайова е печелила конкурси в България и чужбина, сред които: I награда на „Concertino Praga” (2006)-Прага; 2013 г. е лауреат на конкурса на Виенската Консерватория „Фиделио“; 2005 г. и 2007 г. печели конкурса „Млади Виртуози” (София).

Лиляна е пълноправен член на Виенския камерен оркестър, с който идва и у нас, соло чело на оркестър „Camerata Orphica”, а от 2014 – е генерален секретар на „International Music Academy Orpheus” – Виена, където всяка година участват повече от 100 студенти и 20 професори и световноизвестни солисти. Лиляна Кехайова е стипендиант на „Thomastik-Infeld Vienna”, „Bank Ausria“, 2012 получава стипендия от Виенската Консерватория, след което печели и голямата стипендия на австрийската фондация „Alban Berg“.

Концертът е с начален час – 20:00 ч. Зрителите ще могат да чуят виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.

Билетите за коледния концерт са на цени от 50 до 100 лв. и са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара