Просторният апартамент в Манхатън имаше прекрасна гледка към Сентръл Парк. Но двете малки камери с  широкоъгълен обектив нямаха за цел да наблюдават зеленината в прака. Собственикът, голяма финансова акула, подозираше, че съпругата му кръшка с негов колега. Но се нуждаеше от неоспорими доказателства.

А добре настроените скрити камери му позволяваха да следи какво се случва в апартамента в релно време през телефона си, казва Майкъл Манкусо в The Post. „Три дни по-късно клиентът ни имаше това, от което се нуждаеше – запис на жена си с мъж. Като добавим и любовните съобщения, извлечени от нейния телефон, съпругът й имаше всички основания за развод“, казва гордо Манкусо, собственик на фирмата „Търсене на истината“.

Факт. Дойде краятна дните, в които ревнивите съпрузи търсеха следи от червило или ухание на чужд парфюм. Днес те разполагат с изключително напреднали технологии за целта. Нито един предмет вече не е безопасен.

Стотици и хиляди са случаите на раздяла, разводи и уволнения след преглед на кадрите от системите за сигурност и видеонаблюдение.

Не е нужно да бъдете магьосник или да разполагате с екип, за да откриете изневяра. Достъпът до технологии е лесен, работата с тях – също. И сами може да се справите с проблема.

Справка в шпионски магазин SPY.BG показва колко са напреднали технологиите и с какви джаджи можете да разполагате при нужда – скрити камери в ежедневни предмети, подслушвателни устройства, за които никой не подозира, gps проследяване на автомобил и много други.

Ким Мишкин, съосновател на SAS for Women, базира в Манхатън група за подкрепа на разведени жени, припомня историята на дама, която използвала функция на Apple, за да хване вече бившия си съпруг в изневяра. В облака на Apple всичко е споделено. Мъжът синхронизирал мобилния си телефон със стария iPad на семейството. Жената искала да го даде за благотворителност и го стартирала, за да се увери, че все още работи… и прочела съобщенията на половинката си.

Ако партньорът ви е внимателен, все пак има решение. Специалистите по цифрови технологии знаят как да бръкнат дълбоко в устройствата. В компанията We Recover Data в Манхатън 40% от поръчките идват от хора,  търсещи улики за аферите на своите близки.

Оказва се, че скриването на мръсни снимки е лесно – но изтриването им за постоянно може да бъде изненадващо трудно. „Много хора мислят, че ако изпразнят кошчето за боклук, файлът е изчезнал. Това не е така“, казва Скот Гибс, директор в We Recover Data.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара