„Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ от Елена Фавили и Франческа Кавало събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които да вдъхновят читателките да се борят за мечтите си и да вярват, че могат да променят света към по-добро. Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама, сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън, Хипатия и др.

Това не са приказки за принцеси, които чакат своя принц. Това са истински истории за необикновени и смели жени, които са променили света.

Книгата излиза на български език на 9 ноември със знака на Издателска къща „Хермес“. Проектът е финансиран чрез благотворителна кампания, в която са събрани над един милион долара. Това прави „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“  най-успешната авторска книга в историята на благотворителните кампании. До момента от нея са продадени над 1 милион екземпляра и е преведена в 35 държави

Илюстрациите са дело на 60 художнички от цял свят.

За авторите на проекта:

Елена Фавили е журналистка и медиен предприемач. Завършила е дигитална журналистика в Университета в Бъркли, Калифорния. През 2011 г. с Франческа Кавало създават първото айпад списание за деца – „Тимбукту“. Истории за лека нощ за момичета бунтарки е петата й детска книга.

Франческа Кавало е писателка и награждаван театрален режисьор. Има магистърска степен по изящни изкуства в специалността „Театрална режисура“ от театралното училище „Паоло Граси“ в Милано. Запалена по социалните иновации, Франческа е основателка на „Сферакавали“ – международен фестивал на устойчивото въображение в Южна Италия.  Истории за лека нощ за момичета бунтарки е седмата й детска книга.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара