Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров канят най-верните си почитатели на  традиционния си Коледен концерт на 25 декември от 11 ч. В програмата са включени  шедьоври на класическата музика, посветени на най-светлия празник.

Наред с „Аве Мария“, „Adeste Fidelis”,  „Panis Angelicus” и „Stille Nacht“  националният оркестър ще зарадва и почитателите на „Замръзналото кралство“  с музика от популярния филм. Специално за Софийската филхармония композиторът  Румен Бояджиев-син написа Коледна увертюра, която ще прозвучи премиерно на концерта. Песента на Борис Карадимчев „Отново е Коледа“ и „Аве Мария“ на Ценко Минкин са другите български произведения в програмата. Не са пропуснати и класическите  „Little Drummer Boy“,  „We wish you a Mаrry Christmas“ и „Carol of the bells“.

В празничното матине участие ще вземат обещаващите певци Стефани Кръстева и Емил Павлов. Солисти на Софийската опера, лауреати на много престижни награди и ученици на голямата българска прима Красимира Стоянова, артистичното семейство ще пее за първи път под палката на Найден Тодоров

„Коледа олицетворява надеждата, а точно днес болезнено имаме нужда от нова надежда. Ние вярваме, че можем да сме добрите орисници и да пожелаем на всички една по-щастлива, здрава и успешна нова година. Това е и основната линия на концерта“ – казва маестро Тодоров, за когото Коледното матине е сред най-обичаните преживявания.

Празнувайте надеждата със семейството си и Софийската филхармония и станете част от един специален концерт!

Билети на цени от 25 до 50 лв. са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара