За 2021 година Изследователският и информационен център по цветовете Pantone определи два основни цвята, позовавайки се на тенденциите в модата, дизайна, рекламата и пр., а именно PANTONE 17-5104 Ultimate Gray и PANTONE 13-0647 Illuminating – сиво и жълто.

Два независими цвята, които се обединяват, за да създадат амбициозно симбиоза, обединяващи по-дълбоки чувства на размисъл с оптимистичното обещание за ден, изпълнен със слънце.

Докато хората търсят начини да се подкрепят с енергия, яснота и надежда за преодоляване на продължаващата несигурност, енергичните и смели нюанси задоволяват стремежа ни към жизненост.

Жълтият цвят е ярък и весел, с искряща жизненост, стоплящ, пропит със слънчева енергия. Сивият е емблематичен за солидните и надеждни елементи, които са вечни и осигуряват здрава основа. Цветът на камъчетата на плажа и природните елементи, които издържат изпитанията на времето. Ultimate Grey насърчава чувствата на спокойствие, устойчивост и устойчивост.

„Изборът на два независими цвята подчертава как различните елементи се обединяват, за да изразят послание за сила и надежда, което е едновременно трайно и приповдигнато, предавайки идеята, че не става въпрос за един цвят или един човек, а за повече от един. Съединението на трайното сиво с яркото жълто изразява послание за позитивност, подкрепено със сила на духа “, каза Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Pantone Color Institute. „Практично и солидно, но същевременно затоплящо и оптимистично, това е цветова комбинация, която ни дава устойчивост и надежда. Трябва да се чувстваме насърчени и приповдигнати, това е от съществено значение за човешкия дух. “

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара