Ето ни, в края на 2020 г., която ще се запечата в телата и душите ни за много десетилетия напред. Почти приключихме с първите 20 години от новото десетилетие и сме готови да се впуснем в предстоящата година. Но преди да можем да обърнем страница, има небесни събития, които трябва да се случат.

14 декември: Пълно слънчево затъмнение в Стрелец

Това слънчево затъмнение е експлозивно, тъй като Слънцето и Луната са в изгарящата жарава на Стрелец, променлив огнен знак. В допълнение, точно на новолунието, Уран и черната луна Лилит съвпадат и това едва ли е нещо добро. Еквивалентно е да се даде на представителя на най-тъмната ни страна контрол над ядрените бомби. Връзката на Уран и Лилит е в Телец, знакът на финансите, както и майката природа.

Уран е много груб будител, но има много тънка сребърна подплата. Великият психолог, мистик и астролог Карл Г. Юнг твърди, че истинските ни дарби и таланти (Телец) се намират в нашата сянка (Лилит). Тъй като затъмнението ускорява процесите, може би то може да ни помогне да инициираме (новолуние) ново финансово или артистично начинание.

Разглеждането на начина, по който този аспект е работил в историята, е малко смущаващо:

1100 г., когато в Йерусалим е коронясан Булонския крал Будуен I. Той е първият християнски цар, помазан след завладяването на Ерусалим от кръстоносците.
1269 г., когато френският крал Луи IX нарежда на всички евреи да носят жълта значка или да бъдат глобявани с 10 сребърни монети.
1348 г., както си спомняте, Черната чума.
1516 г., когато във Венеция се създава първото гето в света.
1605 г. първата публикация на част от Дон Кихот вижда бял свят.
Бързо напред към 20-ти век: 1941 г. – атаката при Пърл Харбър.

Заключение: Бог да ни спаси от Неговите последователи …

С малко по-оптимистична нота, новолунието в Стрелец (Слънце и Луна в Стрелец) е представено в колодата Таро карти на Тот от 9-те стрели, и картата се нарича Сила. Това може да инжектира в живота ни ново учение, мощно прозрение и факла, която да прогони тъмнината. Ако вече споменаваме светлината в тъмно време, от 10 до 18 декември празнуваме Ханука, по-големия брат на Коледа и далечен братовчед на Юл и други празници на Светлината.

21 декември Зимно слънцестоене и Голям съвпад на Юпитер и Сатурн

Това е генерална смяна на караула. Не само в политиката, но и във всички аспекти на светлината се променяме от една партия към друга. Сатурн и Юпитер преминават от зрял и консервативен Козирог в младежки и либерален Водолей. Тъй като съвпадението се случва в един от четирите мега дни (Мега не означава само „огромен“, но означава и „Направете всички отново велики“:) слънцестоене и равноденствие, този транзит се увеличава. Юпитер, даващият подаръци, наричан още „Великият благодетел“, се движи от знака, където е бил през 2020 г., за да навлезе във Водолей. Сатурн също няма нищо против да транзитира във Водолей, тъй като той е традиционният владетел на знака Водоносец.

Големият съвпад на Юпитер и Сатурн се случва веднъж на 20 години, но веднъж на 600 години се премества от един елемент (земя) в друг (въздух). В моята книга Астрология на 2021 г. съм включил цяла глава, която подробно описва историята и значението на цикъла. Но достатъчно е да се каже, че това е мащабно. Очаквайте идването на голяма…

Знам, знам, да няма новина е добра новина, но не и по време на такива фундаментални глобални промени. Тъй като преминаваме към Водолей, добре е да си припомним, че това е знакът за алтруизъм, братство, равенство, глобално-село и хуманитарни дейности. Водолеят обаче е и знакът на революцията и вълненията. Така, че дръжте се здраво, това е езда.

Нека звездите бдят над нас и да ни водят към любовта и добротата, любезността, единението и приемането.

ГАЛ САСОН с покана за среща на 16 декември: Започва преходът от мрака към светлината. Безплатeн уебинар на астролога кабалист за основните тенденции през 2021 година

Превод от английски език: Делян Загарьов  Източник Awakening Land

Facebook Twitter Google+

0 Коментара