Да си жена на този свят означава да имаш различни „супер сили“, но най-вече да можеш да приемаш промените с увереност и усмивка. Те съпътстват целия ни живот, нашите тела се развиват, дават живот и преминават през периода на менопаузата, за да навлязат в зрелостта.

Да, менопаузата не е най-прекрасният период от живота на жената, но със сигурност е още едно предизвикателство, което ни доказва колко силно е всъщност женското тяло.

Хормоните започват да бушуват, а с тях се променят настроенията, появяват се смущения на съня, усещане за топли и студени вълни, намалява либидото. Чувството за вагинална сухота е познато на всяка втора жена над 45-годишина възраст*, въпреки че тази тема е щекотлива и често не се обсъжда дори с акушер-гинеколозите. По време на менопаузата намаленото количество женски полови хормони води след себе си всички тези неприятни усещания включително и вагинална сухота. Тя се свързва още с парене, сърбеж в интимната област и болезненост при полов акт.

Не е нужно да търпите този дискомфорт, защото немската фармацевтична компания Dr. Wolff е разработила продукт, който да облекчи неприятните симптоми свързани с вагиналната сухота – Вагизан Овлажняващ крем.

Какво представлява и как може да помогне Вагизан Овлажняващ крем?

Вагизан Овлажняващ крем е специално създадено медицинско изделие, без съдържание на хормони, което може да облекчи симптомите на вагинална сухота. Кремообразната му формула, за разлика от други продукти, които са под формата на гел, доставя на кожата и лигавиците влага и омекотяващи липиди. По този начин чувствителната кожа на влагалището става по-мека и еластична, а редовната му употреба ще доведе до дългосрочно облекчаване на оплакванията.

Кремът е обогатен с млечна киселина и достига стойност на рН 4.5, като така спомага за поддържането на естествената рН стойност във влагалището. Свободната от хормони формула го прави подходящ за комбинация с хормонозаместителна терапия, както и за дами, които не могат да използват хормони поради заболяване или лечение.

Вагизан Овлажняващ крем е снабден с апликатор за многократна употреба, което прави приложението на продукта изключително лесно и удобно. Редовната употреба на крема може да допринесе за предотвратяване на причинени от сухота раздразнения и възпаления във влагалището и във външната генитална област.

Не е нужно жената да бъде в менопауза, за да изпитва вагинална сухота. Редица млади жени, особено в периода на кърмене, също са могат да почувстват дискомфорт, Вагизан Овлажняващ крем е подходящ и за тях, тъй като не съдържа хормони.

Може да бъде използван и като средство за улесняване на половия акт (без да се съчетава с латексови презервативи) при жени от всяка възраст включително и при опити за зачеване, тъй като не повлиява на подвижността на сперматозоидите.

В който и етап от живота си да се намираме, не е нужно да се притесняваме и да страдаме мълчаливо. Време е да бъдем активни, да се погрижим за себе си и да посрещнем промените с усмивка и Вагизан Oвлажняващ крем.

*Източник: http://www.menopause.org/docs/default-source/2013/vva-position-statement.pdf

Facebook Twitter Google+

0 Коментара