Днес стартира официално кампанията за насърчаване на четенето сред деца и подрастващи в България: Аз игрА-Я със Сиела. Организаторите са предвидили събития в София и Русе.

dariaТалантливата актриса Дария Симеонова (позната на широката публика от сериала „Откраднат живот“) ще чете днес „Роня, дъщерята на разбойника“ от Астрид Линдгрен в книжарница „Сиела“ в подлеза на Ректората. На събитието, което ще започне в 11:00 часа, някои от децата дори ще имат възможността да получат безплатни билети за едноименната постановка за деца в Театър София.

Четенето на Дария Симеонова е откриващо за кампанията Аз игрА-Я със Сиела. Освен Дария Симеонова в инициативата, която ще трае през целия месец април, предстои да се включат още Саня Армутлиева, Дони и Нети, художникът Дамян Дамянов, Георги Тошев, Иван Лечев, Михаил Вешим и Иво Сиромахов.

siela 1

PrintВ неделя деца ще четат на деца в книжарница „Сиела“ в Мол Русе. От 11:30 часа всички малки и големи русенци са официално поканени на представянето на книгата „Приключението АБеПис“ – интерактивна антология на произведения на деца от I до IV клас, посещавали ателиетата за творческо писане на Група за театър „Камила“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара