Ако съществуваше машината на времето и с нейна помощ можехме да пренесем един средновековен мъж в днешни дни, първите му впечатления от съвременните жени сигурно щяха да са такива, че той никога повече да не поиска да се върне в своето време. Представете си само как жадно превключва от порноканал на порноканал телевизора и му потичат лигите. Достатъчно е и по улицата да се разходи, където от всяка вестникарска будка го гледат властно хищни стръвници, а покарай него се движи безцеремонно разголена плът.

Какъв ли извод за днешните жени би си направил той?

Че те са лакоми сексманиачки и ненаситници, които биха обладали всеки мъж, изпречил се пред очите им.

Този лансиран от медиите сексуален образ на съвременната жена, който всъщност не е нищо друго освен рожба на мъжкото въображение, е валиден, уви, само за 1% от женското население на планетата. Стига се дотам, че дори самите жени почват да се чувстват „дефектни“, ако не успеят да оправдаят тази изкривена представа, или се депресират, осъзнавайки невъзможността да бъдат „на висотата“ на насаждания медиен образ. Мъжете пък се чувстват нежелани от партньорките си, констатирайки, че те не ги преследват толкова хищно и жадно като

стръвниците от телевизионния екран.

Вярно е, че днес отношението на жената към секса е много по-освободено и разкрепостено. И не се смята за срамно една жена да си поиска секс и да демонстрира страстта си. Намалял е броят на скрупулите, задръжките и предразсъдъците. Но не се е увеличило желанието. Днешните жени се нуждаят от секс точно толкова, колкото и техните майки, баби и прабаби. Те обаче не са смеели да си искат. Фактът, че днес жените могат открито да говорят за сексуалността си,

създава заблудата, че имат повече мерак за секс.

Всеобщата еманципация би заблудила много нашия средновековен пътешественик във времето. Той ще срещне много по-различно женско поведение, по-мъжкаранско, по-агресивно и настъпателно, но съвременната му партньорка няма да получи повече оргазми от средновековната.

Сексуалното желание и днес, и преди векове се определя от нивото на тестостерон у мъжа и у жената. Химията в нас обаче не е претърпяла такава революция, както поведението ни. Питам се дали, ако днешният мъж можеше да се пренесе със същата машина на времето в средните векове, нямаше да остане по-доволен. Там жените може би щяха да са привидно по-задръстени, но в много отношения със сигурност по жени.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара