Повечето хора не знаят какво да направят, когато привличането, любовта и романтиката във връзката намалеят и на тяхно място се настани борбата за власт и се постави началото на драмите в техните отношения. Започват да си задават въпроса дали са избрали правилния човек. Настава огромно объркване как нещо толкова красиво като любовта незабелязано се е превърнало в конфликт, безразличие, скука и дистанцираност.

Драмите на “Неосъзнатата връзка” включват всички страхове, скрити желания и автоматични поведения, останали от детството, и това несъмнено води към конфликт в двойките. Най-честите страхове и проблеми са:

 • Страх от самота и изоставяне
 • Страх да не нараним някого
 • Страх от провал и неспособност да рискуваме
 • Страх да не се изложим
 • Страх от обвързване, близост и да обичаме
 • Страх от загуба на личната свобода
 • Пренебрегване
 • Обсебване, прекален контрол, навлизане в личното пространство или вкопчване
 • Страх дали сме избрали правилния партньор
 • Перфекционизъм
 • Страх от разочарование
 • Доверие
 • Страх от финансова нестабилност.

Когато се научим да разговаряме коректно с нашия партньор, това оказва съществено влияние върху качеството на живота ни и на нашата връзка:

Imago теорията се счита за най-комплексния подход в психологията на любовните отношения, индивида, връзката и семейството. Тя дава отговори на въпроси, на които другите методики не могат да отговорят, и осигурява инструменти, с които всяка двойка може да възвърне сигурността, страстта и зрялата любов в ежедневието.

Латинската дума „imago“ („образ/огледало“) се използва за подсъзнателната картина, която имаме за любовта. Моделът е разработен на базата на психотерапевтичната теория Imago и използва общите неща в една връзка, разочарованията от отношенията в зряла възраст, свързани с детските ни преживявания, страхове, липси и очаквания.

Повече от 25 години Международният Imago институт за партньорски връзки допринася за разбирането на психологията на индивида и тайните на любовните взаимоотношения. Психологията, поведенческите науки, западните духовни традиции, елементите на транзакционния анализ, гещалтската психология, теорията за системите и когнитивната терапия се обединяват, за да помогнат на хиляди двойки по целия свят да трансформират

конфликта в сигурна и здрава връзка.

Използвайки този модел, партньорите във всеки един момент могат да разберат чувствата на другия, да признаят и да изпитат съпричастност към “раните от детството” и да се ангажират до достигане на “съзнателни отношения”.

Най-популярната в света работилница за двойки пристига в България през юни 2017 година. Подходяща е, както за двойки, които имат непрекъснати конфликти, отдалечават се един от друг и искат да разберат дали могат да останат заедно, така и за двойки, които едва започват връзката си и искат да я изградят на стабилна основа.

По време на семинара „Да получим любовта, която желаем” двойките ще учат чрез преживявания, демонстрации и писмени упражнения. Всеки от партньорите ще се научи да слуша и да чува другия, ще овладее техники, които ще му помогнат да изразява чувствата си по разбираем начин така, че да бъде изслушан. Двойките ще се научат и да разпознават шаблоните в комуникацията помежду си преди те да се превърнат в заплаха за връзката им. Всеки от партньорите ще разбере, че конфликтите са неизменна част от връзката и дори са полезни за нея.

Психолозите, ангажирани със семинара, ще дадат индивидуални съвети на всяка двойка за това как да развие връзката си и да я направи по-здрава. Накрая на семинара всички участници ще получат помагала, с които да продължат да обогатяват връзката си в бъдеще.

А ето и кои са водещите фасилитатори, които ще проведат семинара:

Ева Уесли

На 50 години съм. Живея във Виена. Психотерапевт съм от 1994 г., работя с Имаго от 2011 и съм член на организацията Имаго Австрия. Това, което ме впечатли и убеди да започна да използвам Имаго, е методологията за справяне с конфликти. Аз също научих, че целта не е избягването на конфликти, което да ни доказва, че имаме добри взаимоотношения и приятелство. Напротив, ние се нуждаем от конфликта, за да може нашата връзка да се развива. Това е полезно не само за партньорски двойки, аз много успешно използвам този подход за работа с хора и семейства.

Бас ван Рай

Психолог съм. Имам фирма за обучение, която е специализирана в диалог и комуникация при трудни обстоятелства. С моята партньорка Барбара сме заедно от 1981 г. През тези години понякога имахме нужда от терапия за двойки, което ни научи на много различни начини за терапия между партньори. След 25 години работа ние открихме терапията за партньори Имаго и това беше удивително и изненадващо преживяване. Имаго ми даде много практически инструменти, за да разбера какво се случва в една връзка, как и защо идват кризите, как може да ги направим безопасни, как може да се свържем и да задълбочим отношенията си с Барбара. Това са неща, които не можахме да намерим в другите терапии. Това е причината за нашето голямо желание да станем Имаго терапевти и да водим Имаго семинари.

Аз съм много щастлив да дойда в България през юни заедно с Барбара и Ева, за да помогнем на двойките, които имат нужда, или искат подобрение в отношенията си.

Барбара Кремърс

Живея в Холандия и съм на 56 години. Аз съм сертифициран Имаго терапевт и имам самостоятелен офис за терапия само на партньорски връзки. Обичам да работя с двойки за тяхното свързване, без обвинения, по един любящ начин, който терапията Имаго (Imago Relationship) осигурява.
През моите 36 години съвместно с Бас, аз съм преживяла много възходи и падения. В един момент ние открихме Имаго, който ни научи как да преодоляваме моментите, в които си мислехме, че не можем да продължим повече заедно. Изучавахме истинските причини, които стоят зад нашето разочароващо поведение. Това ми даде по-добро разбиране за мен самата. По този начин аз мога да се развивам, без да си задавам въпроса кой е прав. Научих да бъда истински любящ партньор.

Още за събитието на: http://www.miroslavnachev.com/getting-the-love2017-06-17/

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара