Не е много лесно да приемеш факта, че ти отказват близост. Не мислете веднага, че чувствата са си отишли, просто либидото на партньора ви си е взело таймаут. Бъдете търпеливи и внимателни към любимия човек – без каквото и да е притеснение се поинтересувайте кога го обзема прилив на страст. Вгледайте се и в себе си, за да разберете в кои часове сте най-предразположени към любовни игри.

В интимните отношения между мъжа и жената често се стига до досадни разногласия: той иска, а тя – не, после пък точно обратното. Виновен за тези несъответствия е „вътрешният часовник“, който природата е поставила във всяка клетка на нашия организъм. За да постигнете максимална хармония, сверете своя часовник с този на партньора. Хормоните, които управляват любовната страст, в някои дни откровено спят, а в други ни тласкат към неудържими подвизи в леглото. Някои експерти са очертли така наречените

криви на желания,

опитвайки се да намерят точките, в които страстта и на двамата партньори съвпада.

  • В 7 часа сутринта активността на мъжките полови хормони е 20% над нормата, а в 9 часа – над 50%. Ето защо събуждащите се, особено след еротични съновидения мъже, са силно настроени за секс. Възбуденото състояние за малко угасва към 10 и отново се вдига в 11 часа. По това време обаче сексуалната отзивчивост на жените още не се е събудила. Едва към 12 нейните полови хормони започват да навлизат в кръвта.
  • Към 16 часа „готовността“ на мъжа достига най- високи предели. По това време и жената започва да мисли за чувствена среща.
  • В 18 часа и мъжкото, и женското либидо почиват. За да го събудите, може да ви помогне един час спорт.
  • Между 19 до 22 часа е времето на най-големите несъвпадения. При жените хормоните мълчат, а мъжете са настроени за интимни отношения. За да събудят в тези часове женската чувственост, на мъжете им е необходим целият арсенал от обаяние.
  • Едва към 22 часа нея най-сетне я обзема любовна страст. Но късно – почти по това бреме на мъжкия организъм, на когото преди малко му се е „искало“, вече му се спи.
  • Златният час – 16, ни приканва да се вслушаме в своя биоритъм – да избягаме от работа, за да отидем на страстна среща. Звучи примамливо, но такъв герой любовник неочаквано може да се окаже без заплата.

Идеалният вариант би бил да определите удачните часове за секс и да ги съвместите с трудовия си график. Но как ще погледнат шефовете ви на подобни привички?

Не всичко е загубено – остават ни почивните дни. Послушайте съветите на хронобиолозите и подгответе сценарий на уикенда. След това направете хубава вечеря на приятна музика. Имайте предвид, че

природата ни е направила подарък –

нашият слух, вкус и обоняние между 17 и 19 часа най-много усещат нюансите. Бъдете внимателни към партньора: оставете вестника настрана, изключете телевизора, лаптопа, изслушайте любимия човек, предразположете го за интимната нощ.

И още нещо – според специалистите 4 часа сутринта е най-благоприятното време за зачеване.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара