Случвало ви се е да се чувствате нежелани, нали? Необичани, неискани, отблъснати, отхвърлени. Възможно е някой да показва с действията си, че не желае компанията ви и това да не се чувства разстройващо. Тогава тази статия не е за вас.

Но когато нечии действия, думи и поведение, демонстриращи отхвърляне, ви докосват емоционално, значи тук има нещо за вас. Разбира се, във вихъра на най-силната емоция, когато сте силно разстроени, последното нещо за което мислите, е “Какъв е моят урок тук”. Към тази дълбочина ще преминем след като овладеем първоначалната бурна реакция. Ето за тази цел, можете да използвате бързите похвати на техниките за емоционална свобода – ТЕС.   Основната рецепта в ТЕС включва потупване по 10-тина акупунктурни точки на тялото, докато  изпитвате негативната емоция. Това потупване възстановява потока на жизнената енергия в тялото, прекъсва стресовия сигнал към мозъка и помага много бързо, в рамките на минути, да се почувстваме по-добре. Даденият пример тук е само малка част от повърхността на огромният айсберг ТЕС, а в дълбочина предстои еднодневното обучение в ТЕС и Пренреждане на Матрицата в София и Пловдив, и тридневното професионално сертификационно обучение.. И хайде да започнем отнякъде.

Ето един такъв бърз пример. Обърнете внимание – КОЙ е човекът “Х” или КАКВО ви е разстроило. Как сте се почувствали – пренебрегнати, обидени, нагрубени? КЪДЕ в тялото изпитвате тази емоция? Емоцията е телесно преживяване – винаги се усеща по някакъв начин в тялото. Може да е това свиване на стомаха, стягане на гърлото, или пък невъзможност да си поемем дъх.

И ето какво правим:

Нека обърнем внимание колко силно от 0 до 10 е силно неприятното чувство, като 10 е най-силното.

  • 1. Потупваме по карате точката и казваме на глас:

“Въпреки че се почувствах обиден защото Х ме отблъсна, аз напълно и безрезервно приемам и обичам себе си”

“Въпреки че тази обида от Х така ме стяга за гърлото, че не мога да дишам, аз приемам себе си и всичките си чувства”

“Въпреки че Х ме отблъсна и не мога да дишам от обида, аз се приемам такъв, какъвто съм

  • 2. Потупваме по върха на главата и си казваме кратка напомняща фраза

“Тази обида в гърлото”

  • 3. Потупваме в началото на веждите и си казваме кратка напомняща фраза

“Не мога да дишам от обида”

  • 4. Потупваме отстрани на окото и си казваме кратка напомняща фраза

“Чувствам се отхвърлена от Х. Много боли”

  • 5. Потупваме под окото и си казваме кратка напомняща фраза

“Тази стягаща болка в гърлото. Много ми стана обидно”

  • 6. Потупваме под носа и си казваме кратка напомняща фраза

“Така да ме отхвърли. Чувствам се нежелана”

  • 7. Потупваме под долната устна (в ямката на брадичката) и си казваме кратка напомняща фраза

“Това отхвърляне. Едва дишам”

  • 8. Потупваме на ключицата и си казваме кратка напомняща фраза

“Така ме стяга, че Х ме отхвърли”

  • 9. Потупваме под мишницата и си казваме кратка напомняща фраза

“Това болезнено отхвърляне от Х. Много ми е мъчно.”

  • 10. Потупваме отстрани на нокътя – минаваме през всеки пръст казваме кратка напомняща фраза

“Не мога да дишам от обида”

Тези фрази са примерни и подлежат на промяна и адаптация в зависимост от конкретната случка. Много е възможно още преди края на този първи рунд да сте се почувствали по-добре и интензивността на негативното чувство да е спаднало донякъде. Повторете колкото пъти усещате, че е нужно, за да възвърнете някаква степен на баланс. Когато вече интензитетът на неприятното чувство е слязъл под 5,  продължете с по-дълбокото изследване на това чувство.

Ако се чувствате нежелани, необичани,

отхвърляни в нечия компания или среда – задайте си въпрос. “Аз какво търся тук? Какво има за мен тук? Защо изпитвам толкова остра нужда да бъда приет точно тук?” И поработете върху отговорите… А може да се окаже, че отдавна вече няма какво да правите в тази среда. И стоите там по силата на навика, или на илюзорното идеализирано схващане което имате за тази компания или човек. Можете да приложите основната рецепта на ТЕС за всяко едно негативно твърдение и убеждение което откриете, както и върху начина по който го чувствате. Възможно е когато започнете да потупвате, да изникнат спонтанно спомени, идеи за моментите в предишен момент, когато си се чувствал по този начин. Те могат да бъдат отработени брилянтно с метода “Пренареждане на Матрицата”.

И след като изследвате искрено тези въпроси, може да се окаже, че вибрациите ви отдавна се разминават толкова грандиозно, че просто нямате никаква работа в тази среда. И макар и да е донякъде болезнено, най-добрият път за вас е да поемете в нова посока. Това което търсите, търси вас. Единствената задача която имате, е да се настроите към тази честота. А тя се отличава с любов. Любов без причина. Любов, която на първо време можете да потърсите в дълбините на съществото си. Любов, която започва с приемане на себе си.

Да, аз съм такъв какъвто съм в момента

и приемам това. Може да не съм най-съвършената своя версия изобщо, но съм най-доброто което съм постигнал на този етап. И това е ОК.

Дори да не знаете как точно изглежда живота ви в перфектното му изражение, дори да не знаете какво искате да правите… Попитайте се “КАК ИСКАМ ДА СЕ ЧУВСТВАМ”? Не е ваша работа да знаете как ще стане. Усетете как искате да се чувствате, кой искате да бъдете докато правите това което правите!

Как искам да се чувствам? Свободен, обичан и обичащ, безгрижен, забавляващ се, мъдър, помагащ, изобилен? Заявете към Вселената това чувство от сърцето си. И поддържайте тази вибрация. И наблюдавайте как обстоятелствата и хората в живота ви главоломно ще започнат да се променят. И може би първата крачка е да осъзнаете, че всичко е ОК в това някой да ви отблъсква. Защото това вече не е вашият път…

Следвайте пътеводителя на сърцето. И се наслаждавайте на пътя.

Източник: Свой избор

Facebook Twitter Google+

0 Коментара