Българският производител на матраци и продукти за здравословен сън „Грийн Фабрик“ стартира кампания  „За бъдеще с детска усмивка“.

Компанията ще подари на двойки, желаещи да заченат бебе, специално проектирани за здравословен сън антистрес матраци. Целта на инициативата е да утвърди, че е възможно пълноценната и спокойна почивка да помогне в борбата със стреса, както и възникналите в следствие на него заболявания, сред които и репродуктивните проблеми.

От началото на юни до края на 2018 г. купилите матрак бъдещи родители ще имат шанса да получат обратно заплатените от тях суми за закупуване на продукта. Това ще бъде възможно, ако до края на май 2019 г. участниците в кампанията установят, че очакват своята рожба да се роди и същата е зачената на закупения матрак от „Грийн Фабрик“.

За удостоверяване на това обстоятелство, всеки желаещ да участва е необходимо да предостави като доказателство за зачеването снимка от видеозон на името на лицето участник и/или друго доказателство, издадено от компетентно медицинско заведение и/или медицинско лице.

В края на кампанията, на случаен принцип в присъствието на адвокат екипът на „Грийн Фабрик“ ще избере десет кандидати от кампанията „За бъдеще с детска усмивка“, които ще бъдат обявени на официалния сайт на производителя. След това на 15.06.2019 г. избраните двойки ще бъдат поканени на специално събитие, където освен, че ще им бъдат върнати заплатените от тях суми за закупуване на матрак от „Грийн Фабрик“, ще получат и много подаръци.

Според един от най-изтъкнатите акушер-гинеколози у нас д-р Динчо Георгиев, който застана зад инициативата,  неспокойният сън, който често е причинен от неудобен матрак, освен до познатите травматологични и неврологични нарушения, може да доведе и до редица други усложнения от всякакъв здравословен характер. Неспокойната нощ не позволява да се случи естествената функция на съня, която е да елиминира стреса, успокои психиката и релаксира тялото на човек. Натрупаните тревога и безпокойство могат да предизвикат редица заболявания, сред които са и тези, свързани с възпроизвеждането.

Наречен още чумата на 21 век, стресът доказано е причина за безплодието при двойки, които нямат установени медицински проблеми за зачеване. Според д-р Георгиев конкретната причина за репродуктивните проблеми е, че стресът увеличава нивата на хормона пролактин при жената, който е сред основните пречки при зачеването и също създаващ предпоставка за спонтанен аборт през първите 3 месеца от бременността.

 

Условието желаещите да се включат в кампанията „За бъдеще с детска усмивка“ е да закупят матрак и пазят документа, удостоверяващ покупката му до момента, в който се случи щастливото събитие. Когато настъпи подходящият момент, те трябва да се регистрират във формата в сайта на www.greenfabric.bg.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара