Дипломати, представители на светския и бизнес елит, музиканти, актьори, дизайнери и архитекти отпразнуваха откриването на първата Гастротека в  центъра на София.

GASTROTHEQUE “L’Art de Vivre” представи изкуството на живота, вдъхновено от Франция, а негови почитатели се оказаха Стефания Колева и Орлин Горанов, които специално за повода изненадаха гостите с френски шансон и обяснение в любов.

Терминът „гастротека“ съчетава традициите в гастрономическото изкуство и модерните тенденции при поднасянето на храната. Затова и GASTROTHEQUE “L’Art dе Vivre”  идва с типична за Франция целодневна концепция, с която мястото се променя, за да достави напълно различно преживяване за сетивата през деня и вечерта.

В работно време тя е подходяща за бизнес срещи, които изискват не само първокласна храна, а и всякакви Hi-Tech удобства, hot spot, зареждащи конзоли и зала с мултимедия. С края на работния ден менюто, интериорът и дори униформите на персонала в GASTROTHEQUE “L’Art dе Vivre” се преобразяват напълно, за да се пресъздаде изискана обстановка.

Акценти от вечерното меню са топлите предястия (жабешки бутчета, охлюви, бели миди Телини и сотиран гъши дроб), както и виртуозните специалитети, сред които пълнен пъдпъдък със заешко, сушени плодове и манатарки, пилешкото филе с трюфел, патешко магре с пюре от кестени, портокалова ендивия и сос Жу, лаврак с мус от скариди върху лимони и чери домати конфи.

Във френската кухня продуктите са малко, поради което най-важно е да са от най-високо качество. Готви се бавно и прецизно – има интрига!“ – каза главният готвач – шеф Дани  Спартак – възпитаник на едно от най-елитните училища за френска кухня – Le Cordon Bleu в Лондон.

На неговото майсторство се довериха председателите на френската и италианската търговска камара Стефан Дюлае и Марко Монтеки, бизнесмените Стефан Маринов, Димитър Драгов, Иван Маринов, Петя Раева, Ваня Червенкова, шеф Андрей Токев, арх. Стефан Добрев и арх. Атанас Панов, както и представители на предприемаческата и start-up общност в България.

Духът на артистичните френски вечери оживя в София с Христо Мутафчиев, проф. Георги Лозанов, Вяра Атова, Мария Грънчарова, Митко Кърнев от D2, Мария Каракушева, Ирмена Чичикова, Надя Илиева (ex-Елит), Лиляна Ангелова, Деси Зидарова, Константина Живова,  дизайнерите Николай Божилов и Яна Танковска.

На фона на класически френски шансони, изпълнени на живо от Gypsy Jazz & Swing група, всички гости усетиха духа на Франция, за което допринасяше и елегантният интериор на двата етажа на ресторанта Paris и Chateaux – дело на дизайнера Антон Кузкин.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара