Всичко започва с досадата вкъщи. Особено ако живеете с други хора, които в най-лошия случай са родителите ви, а в най-добрия – приятелка. Съжителството и с двата вида е до време, а вие усещате, че за вас то отдавна е изтекло. Омръзнало ви е да слушате напътствията на майка си, че вече трябва да си намерите „едно добро и работливо момче“, но пък, от друга страна, „не трябвало да се прибирате по малките нощни часове, защото приличието е важно“. Или ви е дошло до гуша да слушате непрекъснатите страхове на приятелката си, че може би пак е забременяла, и да миете оставените из цялата къща пепелници.

love-888343_960_720

Има още един вариант – вие просто сте сама. И това май е най-тягостното състояние. Вероятно скоро ще започнете да си говорите сама, много отдавна ви е скучно да готвите по една порция и да я поделяте само с кучето, срещу което си спечелвате две влажни и вечно предани очи. А вие май искате друго – мъж, който ви гледа също така влюбено и ви е почти толкова верен. Ако може да е над 180 см, висок, синеок и с висше образование. Точно в този момент, който често е удължен във времето, се появява Той. Не е 180 см, а е 168 см, очите му са по-скоро с цвят на боза и вероятността да е завършил техникум е далеч по-голяма от шанса да е ходил в Йеил.

Но всичките недостатъци са му простени,

защото мъжът е изцяло запленен от скромната ви особа. Няма да се спираме на него, защото в крайна сметка от вас зависи дали ще го оцените като Той с главно „Т“.

Да предположим обаче, че обектът на вашите чувства изцяло покрива критериите, вие хвърчите в облаците и краката ви се подкосяват при всяко негово подсмъркване. След първите шеметни дни, които вие не можете да преброите, защото времето и пространството са се слели в общия ви миг, идва най-хубавата част. Пратеникът на боговете ви обяснява, че ви обича безпаметно, цял живот е чакал само вас и затова иска да прекара остатъка от него в краката ви. Звучи толкова хубаво, че когато осъзнавате предложението,

вие вече се оказвате в кухнята му, готвейки вечеря.

Само след няколко часа вече простирате прането, а сутринта се опитвате да зачеркнете всичките му дизайнерски хрумвания, като преподреждате интериора. Независимо дали сте се пренесли у тях или веднага сте си наели обща квартира, или пък сте го поканили да заживее у вас до края на дните ви, вие сте направили голяма грешка. Особено ако от часа на запознанството до пренасянето са минали по-малко от 6 месеца.

Без да се наемам да изчислявам математически точния срок, колкото по-дълъг е той, толкова по-здраво ще бъде бъдещото ви съжителство. Гаранция! Първоначалното въодушевление трябва да отмине, за да може сетивата ви да се прояснят и да свалите розовите очила.

И най-прекрасният принц има своите недостатъци,

които вероятно във вашия случай са пренебрежимо малки, но пък кой знае! Възможно е най-голямата му беда да е навикът да си захвърля мръсните чорапи насред стаята или да не си мие зъбите вечер, или да не може да живее без съботния си мач по телевизията. Но има опасност това неземно творение да се окаже пристрастено към бутилката, русите красавици или дългите срещи със стари приятели, които продължават до следващата сутрин (най- малко). Осъзнаването на такива привички е много по-болезнено, когато се сблъскаш с тях, изоставена сама в любовното гнезденце, притопляйки супата през час, докато чакаш клатушкащата му фигура да изгрее на вратата. Нямате никаква причина

да разваляте красивата си любовна връзка с битовизми

още от първите моменти. Оставете го да ви ухажва, без да се налага да вижда как си правите кола-маска на краката. Напълно сигурно е, че кола-маската ще задуши най-светлите му помисли към вас напълно подсъзнателно. Постепенно и двамата ще разберете, че срещу вас стои твърде земен човек, но по-добре е това да стане постепенно, за да избегнете шока.

Дайте си време, изживейте всички трепети и преценете дали безумното ви влюбване е еквивалентно на желанието да споделите ежедневието си с този човек. Нека той също помисли. Животът е пред вас, не се хвърляйте през глава, а огледайте възможностите. Излишно е да обяснявам колко по-

тежка е евентуалната раздяла, когато сте живели заедно,

когато сте му сваляли температурата с мокри кърпи и сте заделяли от общите левчета, за да платите тока.

Има и още нещо. Въпреки че не можете да разсъждавате трезво, трябва в някое ъгълче на паметта си да запомните, че той като всеки мъж не обича лесните завоевания. А щом на втората седмица сте се пренесли при него, за какво още има да се бори. За ръката ви? Едва ли. Това е демоде. Та той вече ви има цялата. Денонощно. Бъдете изкусителка, без да прекалявате. Все пак никой не твърди, че трябва да останете девствена, докато не наденете халка на нечий безименен пръст. Както винаги, излиза, че всичко е полезно в умерени дози. И любовта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара