„Защо боледувам?” е революционна книга за прочистването на съзнанието и тялото, чийто автор е британският специалист по невролингвистично програмиране Ричард Флук. Авторът прави забележителен прогрес в областта на контролирането на психиката и участието ѝ в оздравителния процес, давайки  детайлни обяснения защо лечението трябва да започва от овладяването на съзнанието.

Zashto_boleduvam_cover

Ричард Флук посочва един от проблемите на съвременната медицина, отбелязвайки, че тя не разполага с достатъчно време, за да обърне внимание на причинителите на болестите. Другият ѝ недостатък – допълва авторът на „Защо боледувам” – е, че стимулира процъфтяването на фармацевтичната индустрия за сметка на персонализираната  помощ. С подкрепата на много примери от своята практика Ричард Флук обяснява защо е толкова

необходимо да изследваме особеностите на психиката

и чувствителността към стреса. Той вярва, че по този начин можем да лекуваме симптомите на широк спектър от заболявания. Специално внимание е отделено на физическите, психически, биологични, емоционални и социални фактори и тяхното въздействие върху човека. Едно от основните достойнства на Флук е, че той не отрича постиженията на медицината в диагностиката през последното столетие.

Ричард Флук е основател на движението Advanced Clearing Energetics™ (ACE) и има повече от 20 години опит в изучаването на връзката между стреса и боледуването. Майка му умира от рак, когато той е на 12, и това дава началото на житейската и професионалната му мисия да изследва причинителите на заболяването и да говори за превенцията му.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара