Жените най-трудно се научаваме къде, кога и какво точно да кажем. Обикновено думите ни са по-бързи от мисълта. Все изпускаме неподходяща реплика. От вродената ни прекалена емоционалност също толкова трудно контролираме жестовете си – чупим пръсти, просълзяваме се без повод или (не дай Боже) дъвчем дъвка на съвещания. Много по-безопасно за живота, любовта и кариерата ще е, ако разгадаем собствените си, а и чуждите „неволни“ движения и думи и се научим да ги контролираме.

girl-410334_960_720

Косата не е играчка

Почти всяка жена прави нещо с косата си (което няма нищо общо с фризьора и сресването). Неуморно отмята паднал кичур през рамо или го намотва на пръст, през две минути приглажда коса зад ушите или постоянно рови из гривата си, без значение дали чете книга, пише дисертация или говори с бизнеспартнъор. Законите на доброто възпитание въобще не допускат една жена, която държи на себе си, да поправя непрекъснато нещо в прическата си. И освен това, според психолозите, женските несъзнателни упражнения с косата имат таен смисъл, който най-често не говори добри неща на околните. А именно:

Усуквате непрекъснато снопче коса на пръста си.

Характерно е за много деца – някои така се съсредоточават или заспиват. Много дами обаче го запазват, независимо колко са пораснали. Ако сте от тях, сякаш всичко у вас е под контрол, но това действие точно показва: остро се вълнувате от нещо, независимо че на лицето ви я няма тревогата или прекалената възбуда. Това предателско движение вади на показ вътрешното ви напрежение, събеседникът ви отклонява вниманието си и силно се дразни, че не е в състояние да ви хване за ръката и да спре досадното въртене.

Регулярно спускате или отмятате коса от лицето си.

Много са жените, които смятат, че това е особено женствено, и го практикуват редовно не само по навик, но и умишлено. Хората край тях обаче остават с впечатление, че дамата се интересува много повече как изглежда, отколкото от това какво й се говори и какво се случва наоколо.

Често поднасяте снопче коса към устата си.

Този жест е аналог на навика на децата да държат палец или показалец в устата си. Или просто не можете да се преборите с детските начини за успокояване, или сте поели прекалено тежки отговорности и сте се затрупали с работа. Жестът показва неувереност.

Ако все заравяте пръсти в косата си,

вие сте непоправима идеалистка и като се размечтаете или заработите, забравяте за доброто си възпитание.

untitled

Разпознай лъжата

Спокойно, и мъжете могат да бъдат хванати в издайнически мимики и жестове. По тях можете да разберете дали ви лъже или се опитва да скрие нещо.

1. Ако той постоянно пипа ухото си, значи се опитва да те отдалечи от тайния смисъл на поредната си измислица.

2. Повдигнатите вежди са противоречив сигнал, който означава или страх, или агресивност. Но явно той скрива нещо от теб.

3. Свиването на раменете е верен признак за смущение. „Как може тя да си мисли, че я лъжа“ в дадения случай по-скоро означава „С какво ли се издадох“.

4. Ако той лъже и при това силно се вълнува, то ще го издадат дланите, които той често и нервно ще потрива.

5. Щом пристъпва от крак на крак, търси на твоя въпрос възможно по-хитър отговор.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара