С консултацията на д-р Сияна Живкова, дерматолог от Jewel skin clinic

Подходящи терапии за тяло

Стрии

Препоръчвам комбиниран подход при тяхното лечение. Той включва радиочестота (ST) и мезотерапия с биоколаген (Guna Matrix), които да преструктурират тъканта там, където нейната цялост е разрушена.

baby-22079_960_720

Отпусната кожа на корема

Предлагам два комплексни метода за справяне с проблема, като те зависят от това дали жената кърми или не. За кърмачките след 3-тия месец предлагам комбинирането на инжекционен биоколаген (Guna Matrix) в областта на корема с апарата за стягане на кожата – Icoone. За майките, които не кърмят, възможностите са отново колагенова мезотерапия (Guna Matrix), но този път в комбинация сVella Shape.

Разширени капиляри по краката, вследствие на килограмите

За лечението им – лазер, а за заздравяването им – Icoone.

Целулит

Освен здравословната диета, която изключва солта, захарта и бялото брашно, пиенето на много вода, на помощ идват и следните процедури с доказан ефект: колагенова мезотерапия (Guna Matrix), Vella Shape, Icoone и познатите мануални антицелулитни масажи. Така изброените терапии за тяло могат да се прилагат както самостоятелно, така и комбинирано в схема, назначена от специалист.

Отпусната кожа на цялото тяло

За стягане контура на тялото особено полезно е редуването на радиочестота (ST) и Vella Shape.

Подходящи терапии за лице

Петна, вследствие на бременността

В зависимост от конкретния случай препоръчвам няколко метода. Един от най-популярните е IPL (интензивна пулсова светлина). Тя се използва за подобряване на състоянието на кожата, бори пигментациите, бръчките и се използва за трайно обезкосмяване. Системата функционира на принципа на лазерните технологии. Светлинната енергия се абсорбира от съответните целеви клетки, наречени хроматофори. Светлинната енергия се трансформира в топлина, която въздейства върху избраната зона. „При този метод пациентът може да провежда терапията в обедната си почивка и да се върне незабавно на работа. Добре е процедурата да се прави от есента до края на зимата. Не бива обаче да се излага на пряка слънчева светлина”, съветва д-р Живкова. Затова, ако сте решили да ползвате този метод, трябва да забравите за почивките на море, карането на ски, както и за посещението на солариумите и парните бани.

Вторият метод е Intraceuticals opulence (чрез специален апарат се осъществява кислородно проникване в дермата на активни избелващи съставки – Алфа арбутин, витамини C, A и E и хиалуронова киселина. Процедурата е без всякакво излющване, зачервяване, отоци и дискомфорт. Тя има  хидратиращ и изравняващ тена ефект и е препоръчително да се прави през есента.

С петна от хормонален произход се бори депигментиращ пилинг, който действа на съответното ниво на кожата, в което са възникнали проблемите, довели до пигментирането. Той може да премахва и белезите от акне. Една или две процедури са достатъчни, за да се постигне ефект. Периодът на дискомфорт трае между 5-8 дни, като е задължително използването на висок фактор слънцезащита -SPF 50+ и хидратиращи маски и кремове.

Летен пилинг със салицилова киселина и екстракт от зелен чай стана  голям хит, защото може да се използва целогодишно, включително и през лятото и няма никакви странични действия. Той представлява ексфолиращ гел, който отстранява мъртвите клетки по кожата, спомага за регенерацията на кожата и изравнява и изсветлява тена на фотоувредената кожа. Освен това подобрява състоянието на посивялата от тютюнопушене кожа и свива разширените пори на мазната, като й придава свеж и сияен вид.

Отпусната кожа на лицето

За стягане, опъване и лифтиране контура на лицето препоръчвам използването на радиочестота (ST) и на биоколагенова мезотерапия (Guna Tissue).

Дехидратирана кожа

В този случай възможностите са няколко. Ако дамите се страхуват от убождане, могат да се спрат на безиглената мезотерапия – Intraceuticals, която включва хиалуронова киселина и коктейл от витамини. Ако пък са безстрашни, могат да хидратират кожата си с традиционната  иглена мезотерапия със същото основно съдържание (например на Filorga, Stilage, Juviderm).

Подходящи терапии за коса

Засилен косопад

Препоръчвам мезотерапия за коса. Тя представлява интердермално инжектиране в скалпа на комплекс от витамини и аминокиселини, които стимулират растежа на косъма.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара