Всичко, сготвено от любим човек, е сладострастно, твърди чилийската писателка Исабел Алиенде. Но тя не е първата, открила великия паралел между секса и кулинарното изкуство. Между любовта и готвенето. Оказва се, че изобщо не е и последната. Залива ни цунами от филми, статии и интернет предложения за качествен, невероятен, невиждан и невъзможен секс. Всички в захлас четат глобалната “кулинарна книга” за вкусен и здравословен секс. Всеки търси и всеки предлага формулата на успеха: прочетох, видях, извърших необходимите манипулации и открих щастието!

sex3

Въпреки свръхпредлагането обаче, кой знае защо, расте броят на самотните жени и унилите мъже. Ако всичко беше толкова лесно: да отвориш на точната рецепта, да прочетеш и да сготвиш най-вкусния секс, от който любимият да си оближе пръстите. И ние искаме да се включим в паралела готвене-секс и да дадем своя принос в “кулинарната енциклопедия” на любовта със следните идеи за интимна вечеря:

Крехко печено

Вземете 1 брой любим човек (залагайте на проверени и доказали качествата си продукти). Предварително леко го затоплете, ако е замразен. Не бива да го размразявате напълно, защото ще изтекат всички ценни сокове. После го поставете в достатъчно широк съд и печете на умерена фурна. Не забравяйте от време на време да го обръщате на другата страна, за да се получи онази неповторима равномерна, златиста, хрупкава коричка. Когато ви се струва, че печеното е готово, пробвайте с виличка – ако при бодването потече сок, можете да сервирате. Важното е да не бързате, да отлагате предвкусваното удоволствие. Ако печеното ви се стори малко жилаво, не се притеснявайте – можете да го довършите на пара. Дълго ли ви се стори? Чак загубихте апетит? Нищо, можете да го  оставите и за утре… Трябва да закусите нещо! Интимната вечеря може да мине и без основно ястие. Но без десерт не може. Сладкото си остава цар на афродизиаците. Ето нашето предложение за:

sex5

Десерт

Отново вземете любим партньор. Почистете го старателно от обвивки и семки. След това бавно, повтаряме, мнооого бавно започнете равномерно да го посипвате с пудра захар – така, че всички части да бъдат покрити с фина бяла пелена. След това наредете отгоре стафиди, ядки, ягоди. Накрая залейте всичко с тънка струйка шоколад и украсете тук-там с бита сметана. Какво ще кажете? Това не е просто десерт, а кулинарен шедьовър. Не забравяйте: яде се бавно, като се сдъвква внимателно всяка ядчица и всяка ягодка. Какво, пак ли не ви достига търпение? Искате всичко и веднага? Тогава пригответе по описания начин само отделни части от основата, но просто няма да е същото… За спешни или неочаквани гости човек винаги трябва да има подръка и рецепта за:

Аламинут

Трябват ви две яйца и някакъв колбас по ваш избор. Не е желателно да режете колбаса на парченца, защото губи вкусовите си качества. Както е цял, просто го запечете леко в тиган и добавете двете яйца (на око) от двете му страни. Сваляте от огъня и… да ви е сладко! Изчакайте минута-две, за да не се опарите. Почитателите на по-изтънчения вкус могат да добавят и малко френска горчица.

Това са само няколко примерни рецепти за вкусен и здравословен секс. Длъжни сме да ви напомним обаче, че истинският майсторлък в готвенето се постига с импровизации и много въображение. И още една малка кулинарна тайна: използвайте повече сосове.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара