„Нещо хубаво трябва да се случи”, пее Дино Мерлин, и за неговите почитатели то ще е неминуемо заради изявата му на Балканския фестивал „Бохеми“ 2016-та, в Банско.

Dino Merlin  photo Sever Zolak 42 resize

Звездата от Босна и Херцеговина ще излезе на сцената на централния площад на градчето, на 3-4 септември, по покана на Община Банско и „Бохемия Фестивалс”, а безбройните му фенове ще имат възможността да посетят събитието напълно безплатно.

25 07 dino merlin kosevo 17 resize

Дино Мерлин, или Един Дервишхалидович, е роден в Сараево и е един от любимите музиканти и текстописци на полуострова. Идвал е в България няколко пъти и сам споделя, че се чувства много щастлив и обичан тук.

Dino Merlin _ photo Sever Zolak 71 resizeПевецът е прочут с алхимията на своето музициране, така че 100 % от творбите му се превръщат в хитове. Два пъти представя страната си на „Евровизия”, както и на десетки световни конкурси. Разпознаваеми са изпълненията му с Весна Змияна и Горан Брегович, пял е на една сцена с Рей Чарлз, Мерцедес Соса и много други.

Повече от 30 години развива своето амплоа на музикант, което не позволява да бъде поставян в клишета, смело експериментира и обича музиката от сърце.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара