Макар и без крила, Аngry Birds отдавна прелетяха от мобилните устройства към добрата стара хартия, а от днес ще завладеят и киносалоните с първия си пълнометражен филм.

Angry_film_478x270

Малчуганите ще се радват и на четири нови книжки и две упражнителни тетрадки с любимите си разгневени птици, разработени от технологичната компания ROVIO в съответствие с най-високите стандарти на финландската образователна система.

abm2

Разработчиците на култовата игра още преди няколко години решиха да използват опита и ефикасността на родната си образователна система по доста нетрадиционен начин. Убедени, че най-приятният и ефикасен начин за обучение е забавлението, създателите на Аngry Birds започнаха да разработват занимателно-образователни книги, които вече са познати и на българските деца.

Gnevnia RedКнигите от поредицата „Играй и учи с Angry Birds“ съдържат текстове за четене, логически загадки, лабиринти, идеи за конструиране и задачи за рисуване, които развиват фината моторика и сръчността на децата и подобряват уменията им за четене с разбиране, а в същото време са източник на щуро забавление.

За първи път издателство „Софтпрес“ представя и две книги с истории от Острова на птиците (дом на разгневените птици). „Гневният Ред и Островът на птиците“ ще пренесат децата в света на любимите им герои и ще им позволят да научат повече за тях, докато се упражняват в четене. Упражнителните тетрадки са подходящи за деца в предучилищна възраст или първокласници.

ABM_StikeriНовите книжки от света на Angry Birds все така се придържат към основните принципи, залегнали в успеха на финландската образователна система: обичай това, което правиш; не се страхувай от провал, се обучавай в сигурна и защитена атмосфера и бъди оценяван заради това, което си. Тези принципи превръщат ученето в забавление, а щурите хлапета – в доволни умници.

А е то и трейлърът на филма, озвучен на български език и разпространяван от „Александра филмс“. Главният герой Ред говори с гласа на Слави Трифонов.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара