Около какво се върти светът, ако не около женската хитрост? Неизтощимостта й се е разпространила от простичките уловки да се завърти главата на някой не особено умен младеж до амбиции за влияние в политиката на държави и световни монополи.

Неизбродим е арсеналът на женската хитрост. От невинния дневен грим, от облеклото с минипола и предизвикателно деколте до хитри интриги, ходове и психологически атаки, усуквания и измъквания, на които жената е майстор. Едни, разбира се, са глезотиите на хубавицата от някой квартал, други са били те на Клеопатра например. Може и да има безхитростни жени, но лично аз не ги познавам. Даже и да не го съзнава, жената живее и крачи по улиците на света като една малка хитруша, от която може да се очаква всичко. Ако

енергията, която жената

влага във всекидневните си хитрости – от тази да скърпи семейния бюджет до другата да задържи мъжа си в семейното огнище след продължителен и изпълнен с битови неуспехи брак, – се впрегне да произвежда електричество, свършено е с атомните централи, от тях няма да има никаква нужда.

Казват, че жената може да направи от нищо три неща: супа, скандал и шапка. За мен по-голямото изкуство не е да направиш един скандал, а да го проведеш като хората. И именно тук, мисля, може да се извиси и да получи криле за действие женската хитрост. Скандалите са различни по вид, въпреки че се разделят на две основни групи. Първата: и

двамата говорят едно и също,

но са абсолютно убедени, че са на различни позиции. Втората: двамата говорят на различни езици и не могат да разберат, че са на една и съща позиция.

Освен това има скандали, безобидни като коктейл от типа „Бернадет фрапе“, който се прави от сладко бяло вино, две лъжици мед и лед, но има и с кървав цвят като коктейла „Блъди Мери“.

Аз по китайския зодиак съм маймуна, а тя, както е добре известно, е едно хитро и пакостливо животно. Хитростта ми е нещо, което не мога да контролирам, тя е извън мен, но е неотделима част от моето поведение. Никога

не се уморявам да измислям всевъзможни трикове,

и то невинаги в моя изгода, а просто така, заради спорта. Това са лупинги, настроения, игри, изобретателност, спонтанност, наглед необясними движения на мисълта и постъпките ми. И всичко това ей така, важното е да няма застой, да няма еднообразие. Дори понякога нещо ме кара да помрача хода на някое превъзходно протичащо събитие, само и само защото съм усетила вътрешния напън да поскачам от клон на клон и глупаво да хихикам, да се люлея увиснала на опашката си или да се чеша щастливо затова, че съм откраднала нечие лъскаво огледалце. После мога да го захвърля, но крастата е начесана. Важното е майтап да пада, защото ние, маймуните, не приемаме нищо на сериозно и за нас не съществуват никакви авторитети. Най-голямата хитрост в този живот е нищо да не се приема на сериозно, дори и женската хитрост.

И така, скандалите.

Аз се държа безобразно и мъжът ми избухва. На мен ми е хубаво. Щом той избухва, значи това е доказателство по-голямо от всички възможно избъбрени думи, че не съм му безразлична. Нещо повече, това означава, че той държи на мен и иска да ме вкара в пътя, защото никой, който обича, не е застрахован от идиотското желание непрекъснато да поправя другия, да му прави забележки.

Хитростта ми в случая е, че аз съм безкрайно щастлива и се наслаждавам на този скандал. Скандалът е като пороен дъжд върху пресъхнала и напукана земя. Не се страхувайте от скандали. Колкото повече ги има, толкова по-свежи ще остават вашите чувства и взаимоотношения. Спорете, отстоявайте своето,

доведете мъжа до ярост

и когато вече е стигнал върха на словесното си изстъпление, кажете му, че го обичате. Шокът ще бъде поразителен. Кажете му, че има красиви очи, че примирате, когато ви гали по гърдите, кажете му, че той е единственият мъж за вас и останалите мъже изобщо не ги различавате от жените, защото само той ви действа секси. Кажете му, че го бива много в работата му, нищо, че разни простаци не могат да го оценят. Кажете му, че той е вашето пораснало дете, което обаче не може още да се оправя само и затова вие винаги ще бъдете до него, за да го закриляте, да го подкрепяте и ако е нужно, да се биете за него. Налейте му да пийне нещо и поставете ръката си върху неговата. Това е незабравим момент. Той още целият се разтриса от яростта, породена от глупавия ви скандал, в който е искал да се доказва като сила и мъж, като

господар на ситуацията и на семейното огнище.

Той ври и кипи, вените му пулсират и кръвното му е отишло горе на петнайсетия етаж, ръцете му треперят, докато си пали цигарата, и ви хвърля мълниеносни погледи. Той е на ръба на омразата, защото му се противопоставяте и не го признавате за единствения ваш авторитет.

Продължавайте да не го признавате – това си е чисто ваш проблем. Важното е да проявите умение да превърнете тази волтова дъга в небесна, която да свети в душите ви. Накарайте го да направи крачката между омразата и любовта и вярвайте ми, няма по-добър случай за вас от кулминацията на някой развихрил се семеен скандал.

И така — на добър час. Впрегнете вродената си женска хитрост и бъдете умни. Знайте, че наоколо се навъртат като пух от тополи стотици жени, които

искат да ви отмъкнат любимия,

затова не го оставяйте на мира, дръжте го нащрек и в напрежение, но не прекалявайте. А ако видите, че нещата се изплъзват изпод контрола ви, предизвикайте скандал, както вече казах, известно е, че една жена може да го направи от нищо. Понататък действайте според инструкциите или според собствената си интуиция, ако държите на него и го обичате, нали? Ако ви е все едно, скандалът ще послужи само за отдушник на опънатите ви нерви и това също е хитрост, защото нищо не ги успокоява така, както един съвестно подготвен и метежно проведен скандал.

И така, наслука! И изобщо не мислете за съседите, които живеят под и над вас, защото, както вече сте имали възможност да се уверите, и те не се сещат за вас, когато вдигат своите малки или грандиозни скандали. Единствената заповед е той да бъде словесен, защото всичко друго е вече простотия.

А скандалът е игра.

В словесния скандал можете да кажете неща, за които не подозирате, че вашият ум е способен да роди. Вие изявявате себе си и не трябва да чувствате никакви задръжки, защото усещате своето „аз“ по-силно откогато и да било. На следващия ден ще бъдете самоуверени и ще ви върви, защото най-хитрите жени знаят тайната на доброто самочувствие, то подсилва тяхната красота и неотразимост.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара