Отвлечено малко момиченце, затворено в чужд ван. Без път за бягство, без обхват на телефона, без помощ и без оръжие. Какво би направил?

Бестселърът „Без изход” на Тейлър Адамс, изкачил се бързо в книжните класации на американския и английския пазар, излиза на български език с логото на изд. „Сиела” и в превод на Камен Велчев, дни след като “20th Century Fox” обявиха, че Скот Франк най-вероятно ще бъде сценарист на едноименната екранизация. 

Дарби Торн е студентка, запътила се сама през Скалистите планини, за да стигне възможно най-бързо до болницата, където оперират майка ѝ. Снежна буря обаче блокира проходите и се налага тя да отбие и да прекара нощта в крайпътен заслон високо в планината  заедно с четирима непознати.

Историята, започваща като класически хорър филм, се превръща в истински кошмар, когато Дарби разбира, че в една от колите на паркинга, в кучешка клетка, е заключено 7-годишно момиче.

Кой е престъпникът е какво възнамерява да прави с жертвата си? Колко време ще трябва да чакат помощ?

Тейлър Адамс поднася майсторски изпипано четиво в духа на Джеймс Патерсън и Агата Кристи, което успява да пречупи добре познатите жанрови клишета и да разплете мистерията пред очите на читателя история, пълна с неочаквани обрати, държаща в напрежение от първата до последната страница.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара