Нищо чудно, че казват, че любовта е като войната. Опасността може да ви дебне на всяка крачка, особено, ако близка приятелка се интересува от вашия човек. За да разберете дали имате основание за тревога ще ви помогнат няколко признака.

Някои вярват, че всяка приятелка ще се опита да отнеме мъжа им. Това определено не е така, защото тогава хората няма да са приятели със семейства и няма да общуват с другите, като се женят. Не бъдете прекалено подозрителни. Но трябва да сте по-внимателни при следните 7 признака.

Тя се опитва да бъде по-добра от теб

Абсолютно очевидно е, че ако приятелката ви иска да ви вземе мъжа, тогава вие сте един вид „проходен минимум“ за нея. Това е проста психология: човек разбира много добре, че ако един мъж има връзка с вас, значи ви харесва. Логично е да иска да изглежда по-красива, за да й обърне той внимание.

Това се проявява във всички аспекти. Ако сте любезна с хората, тя ще се опита да бъде още по-мила. Ако се обличате ефектно, тя ще се опита да ви надмине и в тази област. Ако имате чувство за хумор, тя ще се шегува повече от вас. Веднага ще усетите тази конкуренция.

Тя те копира

Ако една приятелка не е достатъчно уверена в себе си, тогава тя няма да се състезава с вас по начина, описан по-горе. Тя ще те копира. Процесът на копиране започва с поведението. Отначало ще говори със същата интонация, ще се смее на същите шеги на вашия мъж като вас. След това ще започне копирането на външния вид. Ще си купи дрехи в същата цветова схема или „случайно“ точно това, за което сте й споделили, че мечтаете. Най-безкомпромисните „приятелки“ може дори да си направят същите татуировки или много подобни.

Тя заглежда твоя мъж

Много е важно да следите поведението й. Очите са огледалото на душата, така че можете да прецените степента на опасност с един поглед. Опитайте се да наблюдавате как и колко време тя гледа вашия любим.

Ако задържа погледа си върху него дълго време или изобщо не го поглежда, значи има какво да крие. Важно е и как тя реагира на факта, че сте забелязали погледа й. Ако се изнерви, значи е влюбена.

Тя флиртува с него

Това се проявява в реалния живот или в социалните мрежи. Тя може да говори много с него в интернет, да го харесва, да споделя филми, забавни видеоклипове, снимки.

Дори може да докосва ръката му, да слага ръце на раменете му, да го прегръща, постоянно да го докосва, уж на шега. Това ясно показва, че е време да се предприемат действия. Следете дали не си позволява и нещо прекалено откровено. Но не проявявайте агресия: първо й кажете по добър начин, че това не ви харесва.

Тя е супер сдържана

Когато една жена е много влюбена и няма достатъчно опит в любовната сфера, тя може да е изключително сдържана в поведението си, дори да издава скрита агресия и студенина.

В този случай няма съмнение, че тя е настроена да играе против правилата. По-добре е да прекратите общуването помежду ви.

Няма търпение да научи всички подробности за връзката ви

Иска да знае всичко до последната подробност –  къде сте ходили през уикенда, защо сте решили да си купите нов хладилник, как се справяте в леглото. И всеки един от тези въпроси издава съперничка в любовта.

Психолозите съветват да не се паникьосвате, защото подобно поведение означава, че тя събира данни, тоест може все още да „бройка“ вашия мъж.

Тя споделя тайните си с твоя мъж

Ако има нещо, което тя му казва, но не и на теб, това е намек за интимността на връзката им. Мъжът тук не е виновен, той е просто жертва на манипулация от нейна страна.

Но ако двамата имат все повече и повече тайни, това ще ги сближи. Именно такава е стратегията на една „приятелка“, способна да открадне чуждия мъж.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара