Автофагията  е естественият, регулиран механизъм на клетката, който разгражда ненужните или дисфункционални компоненти. Различни учени са единодушни, че автофагията има редица ползи за тялото ни. Автофагията е способността на организма да се самопрочиства от вредни, стари или болни клетки. Или иначе казано, най-общо може да се определи като своеобразно самопречистване на организма.

Механизмите на автофагията са вече добре изучени: съвкупност от процеси, които събират, рециклират и преработват остарели или повредени клетъчни компоненти в нови молекули и структури, полезни за клетката. Нарушенията в този пречиствателен механизъм водят до натрупване на ненужни клетъчни фрагменти и „отпадъци”, загуба на ефективност за цялата клетка и стареене на тъканите.

Автофагията всъщност е естествен елемент от клетъчния метаболизъм, който:

 • забавя процеса на стареене,
 • намалява риска от заболявания и
 • удължава продължителността на живота.

Автофагията е отговорна за разграждането на повредени или стари клетъчни компоненти, като например дефектни белтъци, органели и други структури. Този процес предотвратява натрупването на клетъчни отпадъци и поддържа клетките функционални.

Автофагията не просто унищожава старите компоненти, но и ги рециклира. Това включва връщане на аминокиселини и други полезни молекули към клетката, които могат да бъдат използвани за нови клетъчни структури.

Автофагията играе роля в управлението на стареенето, като помага за поддържане на младежки и функционален вид на клетките. Намаляването на ефективността на автофагията с възрастта се свързва с различни заболявания и процеси на стареене.

Тя може да бъде активирана по време на стресови ситуации, когато клетките се нуждаят от допълнителна енергия. Този процес осигурява необходимите молекули, като глицерин и аминокиселини, които могат да бъдат използвани за производство на енергия.

Автофагията участва в регулирането на имунната система и защитните механизми на клетката. Този процес помага клетките да се защитават от вируси, бактерии и други патогени.

NOVA COSMETICS въвежда в света на козметиката своята последна иновация – Серия „Аврора“, която не само предлага вълнуващи козметични продукти, но и подпомага естествения процес на автофагия в кожата. Със своите иновативни формули и ключови съставки, тази серия предоставя нещо повече от стандартната грижа за кожата, като стимулира клетъчната саморегенерация и подпомага възстановяването на кожата.

Серията „Аврора“ на NOVA COSMETICS включва кремове, серуми и специални грижи за лицето, обогатени с иновативни съставки, предназначени да активират и подпомагат автофагията. Тези продукти не само предоставят ефективна грижа за кожата, но и поддържат клетъчния процес на саморегенерация, осигурявайки младежки и здрав вид на кожата.

1. Ключови съставки, стимулиращи автофагията.

 • Бакучиол: Бакучиолът е ключов съставен елемент в продуктите на серия „Аврора“. Този компонент стимулира автофагията и активира клетъчните механизми за саморегенерация.
 • Хидролизиран колаген: Известен със своите регенеративни свойства, хидролизираният колаген подпомага клетъчната регенерация и укрепва структурата на кожата.
 • Розова вода и алое вера: Тези успокояващи съставки не само хидратират кожата, но и поддържат автофагията в здравословно състояние, като подпомагат процесите на клетъчно възстановяване.

Серия „Аврора“ от Nova Cosmetics за активиране на клетъчната автофагия

Дневен крем Аврора

Дневният крем от серия „Аврора“ не само предоставя защита и хидратация през целия ден, но и активира автофагията. Формулата му с бакучиол и слънцезащитни филтри подпомага клетъчната саморегенерация и защитава кожата от вредните въздействия на околната среда. Слънцезащитните филтри и антиоксидантните съставки в крема предпазват кожата от вредните въздействия на UV лъчите и свободните радикали. Този щит предоставя подходяща среда за оптималното функциониране на клетъчните процеси.

Хидратацията, предоставяна от крема, поддържа клетките в оптимално състояние. Добре хидратираната кожа е по-способна да активира автофагията и да поддържа клетъчната еластичност.

Съчетавайки всички тези елементи, дневният крем „Аврора“ предоставя анти-ейдж ефект, подпомагайки не само възстановяването на кожата, но и активирането на автофагията за здрав и младежки вид.

Дневният Крем „Аврора“ от Nova Cosmetics е интелигентна грижа за кожата, която не само подхранва, но и активира вътрешните процеси на клетъчната регенерация. С този продукт, вие дарявате на кожата си нещо повече – поддържайки я здрава, хидратирана и младежка.

Нощен крем Аврора

Нощният крем в серия „Аврора“ е разработен, за да предостави интензивна грижа по време на нощта, когато клетките се регенерират най-активно. Съчетанието от бакучиол и хидролизиран колаген подпомага автофагията и насърчава възстановяването на кожата. Създаден с умело подбрани съставки, които не само хидратират, но и активират ключовия процес на автофагия. Този продукт е предназначен за нощна грижа, когато кожата се регенерира най-активно, предоставяйки необходимите съставки за клетъчната саморегенерация и здравословния вид на кожата.

 • Бакучиолът във формулата играе ключова роля в стимулирането на автофагията, като активира клетъчните механизми за саморегенерация. Този процес е в особено активен режим по време на нощта.
 • Хидролизираният колаген, екстрактът от репей и маслото от жожоба съчетават полезни свойства, за да подпомогнат във възстановяването на клетките през нощта. Те предоставят необходимите хранителни вещества за клетъчната регенерация.
 • Екстрактът от репей и маслото от жожоба създават уникална комбинация, която успокоява кожата и я подхранва дълбоко, съчетавайки благоприятните им въздействия върху клетъчния метаболизъм.
 • Хидратацията и регенерацията, подпомагани от крема, поддържат еластичността на кожата, предпазвайки я от признаци на стареене.
 • Екстрактът от репей и антиоксидантите във формулата се борят със свободните радикали, които могат да нарушат клетъчната структура, подпомагайки така клетъчната автофагия.

Нощният Крем „Аврора“ от Nova Cosmetics е интелигентна формула, разработена с внимание към естествените потребности на кожата. Този продукт не само подхранва и хидратира, но и активира вътрешните процеси за клетъчна регенерация, подпомагайки естествения процес на автофагия и възстановявайки кожата по време на нощта.

Серум за лице Аврора

Серумът е интензивна грижа за кожата, която включва хидролизиран колаген и розова вода. Тези съставки не само хидратират, но и активират клетъчната саморегенерация, поддържайки кожата здрава и младежка. Серумът за лице „Аврора“ е разработен с иновативна формула, предназначена не само за интензивна хидратация и подхранване на кожата, но и за активиране на важния клетъчен процес на автофагия. С уникална комбинация от съставки, този серум предоставя интензивна грижа, поддържайки клетъчната саморегенерация и здравословния вид на кожата.

 • Хидролизираният колаген във формулата работи в синергия с другите съставки, стимулирайки клетъчните механизми за саморегенерация и автофагия.
 • Серумът предоставя интензивна хидратация, която е ключова за поддържането на клетъчната еластичност. Добре хидратираната кожа е по-способна да активира автофагията.
 • Антиоксидантните свойства на серума помагат в борбата със свободните радикали, предпазвайки клетките от оксидативен стрес и подпомагайки клетъчната автофагия.
 • Алое вера и розовата вода успокояват кожата, съчетавайки успокояващите сили със стимулирането на клетъчната автофагия.

Серумът за лице „Аврора“ от Nova Cosmetics е иновативен продукт, който съчетава интензивна грижа за кожата с активиране на важния клетъчен процес на автофагия. С този серум, вие не само предоставяте на кожата си необходимата хидратация, но и я поддържате в оптимално състояние за клетъчната регенерация и саморегенерация.

Околоочен крем Аврора

Зоната около очите изисква специална грижа, и околоочният крем от серията Аврора предоставя точно това. Хидролизираният колаген и алое вера в формулата му подпомагат автофагията и подхранват деликатната кожа около очите. Околоочният крем от Nova Cosmetics е специално формулиран, за да предостави интензивна грижа за деликатната зона около очите. Освен това, този крем е разработен с цел активиране на важния клетъчен процес на автофагия. Съчетавайки ключови съставки, кремът предоставя необходимата поддръжка за клетъчната саморегенерация, запазвайки кожата младежка и здрава.

 • Хидролизираният колаген и алое вера във формулата работят синергично, за да активират клетъчната саморегенерация и подпомогнат автофагията.
 • Маслото от шеа предоставя дълбока хидратация и подхранва деликатната кожа. Защитава от загуба на влага и осигурява подходяща среда за клетъчната автофагия.
 • Съчетавайки всички тези съставки, кремът подпомага борбата със свободните радикали и подпомага клетъчната регенерация, предпазвайки от признаците на стареене около очите.
 • Околоочният крем не само предоставя интензивна грижа за зоната около очите, но и активира важния клетъчен процес на автофагия. С редовната употреба, този крем не само озарява и хидратира, но и поддържа здравословния и младежки вид на кожата ви.

Серия „Аврора“ от Nova Cosmetics е не просто грижа за кожата, но и иновативен начин за активиране на клетъчната автофагия. С тези продукти вие не само ще имате здрава и младежка кожа, но и ще насърчите естествения регенеративен процес на клетките в нея.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара