Докато някои хора живеят заедно с години, но не се обвързват с брачните връзки, други – се женят само след месец връзка. Никой не може да гарантира, че в първия или във втория случай връзката ще премине изпитанието на времето. Но ако предварително обърнете внимание на „червените лампички“ във връзката, можете да разберете, че бракът с партньора е много вероятно да се превърне в развод.

Не виждате смисъл от брака

Или пък не виждате смисъл да се омъжвате за даден човек. Настроението преди сватбата е съвсем естествена реакция на психиката при големи промени в живота. Ако обаче не сте сигурни в избора си и не смятате за необходимо да се ожените, има голяма вероятност такъв съюз да не просъществува дълго. Има и случаи, в които хората се женят под натиска на консервативни роднини, което също е грешка. По този въпрос трябва да се вслушвате изключително в собствените си желания и ценности.

Имате само приятелски чувства към партньора си

Партньорът трябва да бъде приятел, но в същото време трябва да имате и романтични чувства към него. В противен случай във връзката ви ще липсва един от основните компоненти на силния брак – любовта и физическото привличане. В такъв случай има голяма вероятност да се сблъскате с изневяра и от двете страни.

Несъвместими сте в леглото

Някои двойки могат да се справят без интимност, но за много двойки сексът все още е важна част от връзката. Ако сексуалните ви нужди са напълно различни от тези на партньора ви (напр. за вас е важно да правите любов няколко пъти седмично, но веднъж месечно е достатъчно за партньора ви), това може да бъде сериозна пречка за силна дългосрочна връзка.

На първо място, в случай на несъвместимост в леглото, трябва да се консултирате със сексолог, но ако специалистът няма да може да ви помогне, не е изключено да се наложи да се разделите с партньора си.

Имате несъвместими интереси

Например, вие искате да видите света и не можете да си представите живота без пътувания, а половинката ви – домошар, който избягва пътуванията и полетите. Или пък са ви близки активните почивки и не насърчавате свободното време в интернет, а партньорът ви е почитател на компютърните игри и блогъра. В тези и други ситуации, когато неговите и нейните интереси са пряко противоположни един на друг, понякога не е възможно да се намери компромис, поради което такива бракове се разпадат.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара