Своите топ 5 дестинации с най-вълшебните коледни базари, които си заслужава да посетите тази зима, представи авиокомпания Wizz Air. Пътниците могат да се насладят на уникално зимно приключение благодарение на обширната мрежа на Wizz Air, която свързва България с някои от най-известните дестинации за празничния сезон. Билетите са налични на wizzair.com и чрез мобилното приложение с цени, започващи от 28,99 лв., като днес клиентите могат да се възползват и от до 25% отстъпка по повод Кибер понеделник.

Франция

Елзаският коледен базар (Alsatian Christmas market) в Париж е идеалният избор за всички любители на храната. Разположен пред Гар дю л’Ес или Гара Изток (are de l’Est) в 10-ти район на Париж, Елзаският коледен базар е празник на кулинарното наследство на френската област Елзас. В него участват около 15 местни производители, дошли специално, за да предложат своята вкусна регионална гастрономия: пресни тестени изделия, колбаси, фоа гра, конфитюр, сирене, сладкиши, шоколадови изделия и елзаски вина. Пасажерите на WIZZ могат да летят до Париж от София в понеделник, сряда и петък на цени от 38,99 лв.**

Германия

Страната, от която произхождат коледните базари, привлича посетители от цял свят. Базарът „Коледна магия“ (WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt) в Берлин е един от най-популярните заради своето уникалното местоположение – разположен е между Френската (Französischer Dom) и Немската църква (Deutscher Dom) и концертната зала Konzerthaus Berlin. Тези величествени исторически сгради превръщат базара в сцена от коледен филм. Wizz Air лети до Берлин от Варна три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък, като цените на билетите започват от 47,19 лв.

Швейцария

Най-голямото празнично събитие в Женева е коледният базар „Ноел о Жардин“ (Noël au Jardin). Невероятната швейцарска улична храна превръща базара в едно от най-посещаваните събития в Женева. Пътниците на Wizz Air ще имат възможност да се докоснат до местните швейцарски традиции и култура и да опитат автентично швейцарско сирене и шоколад. Полетите на Wizz Air от София до Женева се извършват три пъти седмично – във вторник, четвъртък и събота. Цените на билетите започват от 28,99 лв.

Дания

По време на коледния сезон Копенхаген е завладян от празнична атмосфера. Коледният базар на Ханс Кристиан Андерсен на площада Нюторв (Nytorv) предлага едно наистина вълшебно преживяване. Този базар носи името на световноизвестния датски писател и поет. Всяка къщичка е кръстена на една от неговите приказки и е със своя собствена тематика. Wizz Air лети до Копенхаген от София всеки ден от седмицата с цени на билети, започващи от 38,99 лв. 

Белгия

Със своите уютни празнични базари, вълшебни светлини и забавни атракции, които пренасят туристите в зимна страна на чудесата, Брюксел е идеалното място за почивка по празниците. Най-големият коледен базар в града се провежда на площада Марше о Поасон (Marché aux Poissons). Впечатляващото виенско колело, чиито кабинки се издигат на височина от 55 м, е идеалният начин да видите празнично украсения Брюксел от високо. Базарът е известен и със своя павилион за бира. Посетителите могат не само да се насладят на различни разновидности белгийска бира, но и да научат за нейния произход и процес на варене. Градът си заслужава да бъде посетен и заради невероятното светлинно шоу на площад Гранд-Плас (Grand-Place). Вечер фасадите на историческите сгради на площада са покрити с ослепителни светлини. Пасажерите на WIZZ могат да летят до Брюксел от София всеки ден от седмицата с изключение на четвъртък, като цените на билетите започват от 38,99 лв.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара