За да поддържате щастлив брак, без да забравяте за работата, е важно да спазвате 4 правила, които ще ви помогнат да запазите баланса. Това съветва психологът Ирина Гифт.

„Ежедневната почивка със семейството, без използване на джаджи, ще помогне за поддържане на емоционалната връзка в семейството. Съпрузите трябва да се разхождат заедно, да вечерят или да играят настолни игри“, казва специалистът.

Второто правило се отнася за онези семейства, които работят от разстояние. Често в средата на деня човек е разсеян от домашни проблеми или семейни молби. В този случай психологът препоръчва да се направи график на свободните минути, които могат да се отделят за общуване със семейството, а през останалото време – да не се разсейват.

Третото правило е свързано с това

да не се прехвърлят емоциите от работата

към семейството. Преди да започнете да разговаряте с близките си, трябва да се успокоите и, ако е необходимо, да помълчите известно време. Можете да помолите половинката си с такава молба.

Често споровете за това кой работи и печели повече възникват на фона на умората. Тези разговори често прерастват в конфликти. Важно е да не се обезценява чуждият труд, а да се намират възможности за взаимна похвала. Тогава партньорите от съперници се превръщат в съюзници, които се справят с общите трудности.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара