И тази година големият победител на годишните награди на БГ радио е група „Молец“. Песента им „Цялото време“ донесе на групата награда в три категории – „БГ Текст“, „БГ Дует/Трио/Вокална група“ и „БГ Видеоклип“ за режисьора Крис Захариев. „Молец“ получиха гласовете на слушателите и в категорията „БГ Албум“.

Снимки: БГ радио

Грандиозният спектакъл се проведе в зала „Колодрум“. Старт на церемонията постави премиерата на най-новата песен на Лили Иванова – „Ненужен спомен“,  по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров.

Публиката посрещна на крака Лили Иванова и изпя с нея един от големите ѝ хитове „Детелини“.

Дара Екимова спечели две награди.

Песента ѝ „Дишам“ се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията БГ Песен. Певицата получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за БГ Изпълнителка.

Признанието на слушателите в категорията БГ Изпълнител е за Миро, а в категорията БГ Комбинация той сподели наградата с Мария Илиева за песента им  „Ако утре няма днес“, специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Robi взе наградата за БГ Дебют.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията БГ Група.

Кирил Маричков получи наградата „БГ Вдъхновение“

на името на Ана Мария Тонкова. Символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.

По време на Годишни Музикални Награди 2024 за първи път чухме един от хитовете на лято 2024 –„Любов като небе“ на Миро. Премиера на сцената представи и Михаела Филева с „La música“.

Водещите на наградите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc’ с песента им „Змия“. Първо представяне на сцена получи и „Burn out“ – новият звук от Графа. Песента „Вселена“ на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпел хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует „В друг живот“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара