От 3 до 22 декември предстои традиционното и очаквано с трепет Коледно дизайнерско събитие в шоурума на дизайнерската платформа ИВАН АСЕН 22, в чието настоящо издание ще участват 24 дизайнери.

СНЕГЪТ и близките до него характерни зимни повърхности на скреж, лед и кристали са в основата на темата. Различните му агрегатни състояния от твърд пухкав сняг до топящата му се прозрачност със своите съответни различни текстури от зърниста до гладка, геометричната триизмерност на изсечени ледени блокове, уникалният природен феномен на замръзналите вълни в Антарктида, ледените хотели в Швеция и Финландия са вдъхновения за интерпретацията в материи, структури и форми.

Студената изчистена гама от снежно и синкаво бяло през деликатни сини и синьосиви тонове е омекотена от топлите разноцветни светлини на полярното северно сияние.

Скандинавският аскетизъм в архитектурата и дизайна е допълнителна инспирация с преобладаващи ясни минималистични геометрични форми. Същите се открояват и в стилизираните геометрични мотиви на десените. Традиционните шарки от типичните „норвежки” пуловери са интерпретирани в нови обемни плетива.

Прозрачността е приложена в решителни изсечени гънки и плисета. Ситни чупки и нервюри са деликатни елементи, поставени на нетрадиционни места.

Зимните месеци са и време за уют, което посвещаваме на себе си. Неслучайно партньор на събитието е австралийската компания KEVIN.MURPHY. Нейната луксозна серия SCALP.SPA, състояща се от ексфолиант и мицеларен шампоан с ексклузивен състав, пренасят грижата за косата ни на следващо ниво. За клиентите на първите 20 откупени дизайнерски модели има оригинален продукт като подарък.

Голямата иновация в настоящото издание ще е видео-каталогът, заснет от фотографа Петър Тановски с участието на актрисата Ирмена Чичикова.

В събитието участват модните дизайнери и лейбъли Prototype 23, Jar & Jam, Росица Мршич, nelmit, YOD by Яна Дворецка, OFF Limits, Динка Касабова, Инна Габровска, Диляна Иванова, Милена Начева, Славина Петрова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Юлияна Янъкова, Илка Пейчева, а „снежни” аксесоари и бижута ще изработят Велислава Божинова, Калина Чанкова, Катя Лазарова, KENNA Jewelry, Гергана Труканова, Ярослава Бьıкова и Five Seasons.

Предстоят и специални дизайнерски уикенди: Своите актуални зимни колекции ще покажат OFF Limits (5.и 6.12.) и Милена Начева (12.и 13.12.).

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара