Пиша тази статия с голяма въздишка на облекчение, усещане за яснота и посока.

В ранните часове на 14-ти ноември, огненият младеж Марс се освободи от оковите на ретроградността и остава свободен, но все още объркан събира сили за да продължи по утъпкания вече път в знак Овен.

Припомням ви, че ретроградното движение на Марс започна на 9-ти септември и продължи повече от 2 месеца. Марс представлява силата, с която се движим напред, нашата инициативност, енергия, ентусиазъм, движение и развитие.

Ретроградната фаза на тази планета оказва влияние на всичко ново и се характеризира със застой на енергия, което ни караше да бъдем напрегнати, нервни, изискващи, бързащи и объркани. Носеше объркване, несигурност, напрежение, недоволство, застой и от здравословна гледна точка – възпалителни процеси.

От 14-ти ноември Марс вече не е ретрограден, но все още е стационарен и не се движи напред. Истинското му движение ще започне от 16-ти ноември. Дотогава, сякаш изтощен от борбата с тежките окови на ретроградността, ще събира сили, за да тръгне през зодиака. Дотогава запазете търпение и осъзнайте добре какво ще правите, как ще го направите и се пригответе за действия. На енергийно ниво е възможно да се появи чувство за отчаяние, безпомощност и липса на енергия. Това е така, защото въпреки ретроградното движение, планетата е ангажирана в този процес, а когато е стационарна тя губи смисъл на съществуване. Това чувство самата планета няма как да осъзнае, но пък хората имат възможност да я изпитат на собствения си гръб.

След 16-ти ноември ще усетите задвижване на делата и развитие на плановете. Марс ще тръгне директен в знак Овен и постепенно

ще открехне затворени врати,

ще ни донесе оптимизъм, новини, облекчение и яснота за цел и посока. Ключов момент е, че пътят, по който Марс ще тръгне отново е познат. До 4-ти януари 2021 година Марс ще се движи по пътя, по който вече е минавал преди да стане ретрограден. В периода на така наречената „ретроградна сянка“, очаквайте да се сблъскате с въпроси и проблеми, които вече познавате. Времето дотогава е подходящо да анализирате и потърсите отговори на вече зададени въпроси.

Ползотворен ще е периодът да потърсите развитие и реализация на забавени сделки и преговори. Сигурна съм, че предоставената ни втора възможност за ново начало ще донесе успешен завършек на делата ни.

Между 14 и 18 ноември ще има напрегнат аспект между Марс и Венера. Избягвайте в тези дни изясняване на лични отношения и влизане в професионални спорове. Пазете се от крайни прибързани решения и необмислени действия.

Излизането от ретроградна фаза на Марс съвпада с

магичното Новолуние в знак Скорпион на 15 ноември.

Дали това не е шанс и възможност между плътните облаци в последно време да видим слънце, светлина и топлина, сгряваща изстиналите ни късчета надежда. Имайте вяра, бъдете оптимисти и се доверете на времето, защото само то променя, дава отговори и разгръща нови страници. Доверете му се, дайте му шанс, защото живота е движение, което никога не спира. Препуска, бави се, пълзи, тръгва, връща се, но никога не спира и точно това движение променя, радва, разбира, подкрепя и дава отговори, посока и смисъл. Вярвайте му!

Фейсбук страницата с хороскопи на Венета Матева ЮПИТЕР

Facebook Twitter Google+

0 Коментара