Сигурно знаеш, че спортната екипировка трябва да се избира спрямо климатичните условия, определеното занимание и опита, който притежаваш. Независимо дали често практикуваш даден спорт, или пък се движиш активно само за удоволствие, важно е да разполагаш с правилното облекло. То има за цел да направи спортуването по-лесно и безопасно, за да постигаш и по-добри резултати.

Ето някои идеи за най-често практикуваните спортни дейности:

Тренировка

Ако спортуваш вкъщи, правилната екипировка ще ти осигури по-добра подвижност и комфорт. Най-добрият избор са чифт шорти и тениска, създадени от дишащи материи. Така няма да се потиш, рискувайки да се разболееш.

Леки, удобни и най-вече подходящи дамски обувки ще ти помогнат да имаш повече контрол и да избегнеш контузии. Никога не тренирай боса, дори и да спортуваш на пода или на килима в дневната. Ще напрегнеш твърде много петите си и може да се нараниш.

Избери подходящия модел маратонки Nike, за да си подготвена за  следващата тренировка.

Бягане

Ако предпочиташ да тренираш навън, бягай половин час всяка сутрин. Сърцето ти ще е по-здраво, а началото на деня – по-енергично. Ако навън е студено, избери чифт удобни и аеродинамични джогинг панталони за по-голяма подвижност. Има модели, изработени от специални материи, които задържат топлината. Не носи просто някакви чорапи, а избери специални такива за бягане. Те са създадени така, че да подобрят циркулацията на кръвта и да абсорбират потта.

Обувките са най-важната част от екипировката. Потърси най-добрите маратонки, а не каквито и да е спортни обувки, за да избегнеш контузии. Специалният им дизайн осигурява удобство и защита на ставите.

Колоездене

Без значение дали караш велосипед в града или извън него, трябва да  носиш предпазна каска. Всъщност тя е най-важният аксесоар за велосипедистите, независимо от тяхната възраст или опит. За градски разходки може да заложиш на различни модели велосипеди и облекло (дори на специален костюм за колоездене). Каската обаче, редом със спазването на пътните правила, не е нещо, с което да направиш компромис.

Ако си привърженик на адреналина и скалистите терени, тогава също не забравяй подходящата екипировка. За този вид спорт първото нещо, от което се нуждаеш, е специализиран планински велосипед. Носи леки дрехи, които не просто ще ти осигурят подвижност, а и са изработени от бързо съхнещи материи. Един чифт защитни очила, дамски боти от Fashion Days и специални ръкавици ще направят екипировката напълно завършена за следващото ти приключение.

И не забравяй: подходящото облекло ти гарантира по-безопасно преживяване при практикуването на всеки вид спорт.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара