Когато се съберете всичко е романтика, слънчеви лъчи, секс, вино и приключения. Другият е човек, който никога не си срещал преди – интересен, внимателен, нежен – и си уверен/а, че нищо няма да се промени до края на дните ви. Тази заблуда владее всички през първите няколко месеца (до година) от връзката. И това е в реда на нещата.

hands-437968_960_720

Ако не мислите така, как ще си осигурите достатъчно време да се опознаете, да обикнете един в друг тези неща, които ще останат и след като първоначалната химия се изпари? Никак. Най-добре е да използвате времето на безоблачно щастие, за да създадете здрава връзка. За това как става този фокус ще говорим друг път.

Сега си представи, че месеците на влюбеност и подкосяване на краката са на път да отминат или вече са изчезнали и се оказва, че вие никак, ама никак не се разбирате. Мислиш, че е, защото ти си твърде свита, а той е общителен. Или защото той още не е забравил старото си гадже, а ти чуваш сватбен звън на камбани. Или пък защото ти ревнуваш и от служебните му мейли, а той не иска да прекарва дните и вечерите си като те успокоява, че всичко е наред.

Най-честата причина за раздяла е, че вие просто се намирате на различни етапи от развитието си и затова искате различни неща.

Не е повод за радост, но не е и повод за отчаяние. Ти си чудесна/чудесен, продължавай да се радваш на живота и следващият път направи по-мъдър избор. Ако копнееш за сериозна връзка, няма смисъл да я търсиш в сайт за секс за една нощ, нали?

Хората стигат по различно време до пълното разбиране за това как трябва да се държат с половинката си и какво за тях е нормална връзка. А някои и никога не се добират до това заветно прозрение.

Как да намеря човек, който иска същите неща като мен

Анализирай предишните си връзки. Помисли какво си искал ти и какво е искал партньорът ти. Какви са били възгледите на живота на всеки един от вас. Спомни си кога за първи път ти хрумна, че някъде по пътя се разминавате. Това може да се е случило много преди да се разделите.

Когато срещнеш нов човек, не се хвърляй сляпо към него. Не бързай да биеш любовни камбани и да загубваш ума и дума. Наслаждавай се на новата си любов, но обръщай внимание на малките неща: как се държи човекът до теб, когато имаш нужда от помощ, когато си болен/болна или уплашен/а, когато разказваш за бъдещите си планове, планираш да го/я запознаеш с родителите си, споделяш как и къде би искал да живееш. И ако нещо не ти хареса, направи си експеримент, подложи човека, в който виждаш бъдещия си партньор на още един тест или поговори с него. Не се успокоявай, че половинката ти ще се коригира с времето – когато порасне, чувства се по-спокойно, по-уверено. Вероятността за това е много малка.

Говорете си. Говорете си не само за това къде ще вечеряте, къде ще прекарате ваканцията. Абстрахирайте се от мисълта, че щом споделяте един с друг плановете си за бъдещето вече сте обвързани до гроб. Разказвайте за какво мечтаете, как виждате живота си след няколко години, в какво вярвате, как бихте възпитали децата си. Може да се окаже, че искате съвсем различни неща и освен няколко месеца изпепеляваща страст от връзката ви нищо няма да излезе. А може и с радост да установите, че имате един и същи светоглед и искате приблизително еднакви неща.

Поучи се от предишните си грешки. Припомни си кои са петте най-бързи начина да съсипеш връзката си и се отърви от вредните си навици. Обсебването, ревнивостта, твърде властното поведение никога не са били добри приятели на връзките.

Бързай бавно. Импулсивните действия са чудесен начин да придадеш очарование на деня си, ако става въпрос за един сладолед повече, непланирано пътуване или покупка на нова рокля в нетипичен за теб ярък цвят. Когато обаче избираш партньора си в живота, чарът на спонтанните решения бързо се превръща в катастрофа.

Обичай себе си, прави неща, които ти доставят удоволствие и когато срещнеш любовта, не се вкопчвай в нея, остави я да диша и я опитомявай бавно. Всичко останало ще си дойде само.

Източник: Поляната

Facebook Twitter Google+

0 Коментара