От Кения с любов (към Земята): екологично африканско изкуство за пръвпът в България.

Авторските скулптури са изработени от рециклирани джапанки.Зелената инициатива е на Оcean Sole, която заля западния свят със стотици видове природосъобразни скулптурки, изработени от не друго, а джапанки!

Годишно над 400 000 килограма джапанки, изхвърлени от вълните на брега на Индийския океан, се рециклират и трансформират в ръчно изработени фигури от артистичните жители на Кения.

„Почистваме плажове, създаваме шедьоври.“ Това е мотото на Ocean Sole -компанията, която създаде инициативата, насочена към спасяването на морските видове и екосистемата. Благодарение на Джули Чърч, основателка на компанията и природозащитничка, близо 100 местни жители имат постоянна работа, с която могат да си позволят образованието на децата си и да издържат семействата си, като развиват творческите си умения и природосъобразно мислене.

Проектът Eco Living се зае със задачата да помогне на тази зелена идея да придобие популярност и у нас. Понятия като природосъобразен начин на живот, използване на устойчиви и екологични продукти, разумното разпределяне на земните ресурси и дори рециклирани арт продукти все повече навлизат в речника на българина.

Еco Living подбра оригинални скулптури на различни животни в разнообразни размери и цветове. Всички продукти са от 100% рециклирани джапанки и изцяло плод на труда на местни жители. Може да ги купите като коледен подарък.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара