Зимният сезон в CARVE, първия в България спортен център за ски и сноуборд на закрито, започна. CARVE дава възможност на любителите на ските и сноуборда да се обучават, тренират и поддържат форма през цялата година независимо от сезона.

CARVE съчетава инсталация за ски и сноуборд на закрито, тематичен бар и в най-скоро време магазин за спортна екипировка. „Имаме желанието и стремежа да го превърнем в любимо място за хората, обичащи зимните спортове, давайки им възможност да тренират ски и сноуборд през цялата година в атмосфера, вдъхновена от планината“, каза Йордан Даскалов, съсобственик на спортния център.

Иновативната инсталация е от типа „безкрайно спускане“ с дължина 9 м, широчина 5 м и наклон 14˚.  Максималната й скорост е 25 км/ч, което е сравнимо с усещането при спускане с 60 км/ч в планината. Пистата е подходяща за начинаещи и напреднали, деца и възрастни. Начинаещите скиори и сноубордисти бързо и лесно овладяват техниките и стойката за каране в контролирана среда, което е предпоставка за по-уверено и приятно каране в планината. За напредналите инсталацията е много полезна за усъвършенстване на техниката и поддържане на форма през цялата година.

За скиорите и сноубордистите се грижат сертифицирани инструктори, преминали специален курс за работа с инсталации тип „безкрайно спускане“. Поради високата интензивност и натоварване на тялото тренировките са структурирани на принципа „10 мин. каране, 10 мин. почивка“. През май всеки може да се възползва от намаление в цената на пакетните тренировки за ски и сноуборд.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара