Представително шествие на страните участници в азиатския фестивал „Цветовете на традициите“ ще се проведе броени часове преди да бъде поставено официалното му начало. На 11-ти май (петък) в 18 ч. Борисовата градина, ще се събере колоритна група от 14 азиатски страни в своеобразен парад, стартиращ от “Лятната естрада” и приключващ на езерото “Ариана”. Шествието ще сложи началото на активностите по азиатския фестивал „Цветовете на традициите“, който ще бъде официално открит отново там на следващия ден в 11:00 часа с танц „Цветовете на Азия”.

През целия фестивален ден, гостите ще станат свидетели на над 50 различни музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения, идващи от далечна Азия. По обед богато кулинарно шоу и дегустация очаква посетителите на фестивала, стартиращо  с традиционни индонезийски ястия, следвано от демонстрации от Корея, Виетнам, Индия, Китай и Иран. Изложбените щандове на всяко посолство ще предлагат уникални произведения на изкуството, традиционни сувенири, бижута, ръчни изделия и кулинарни изкушения, всички част от културното наследство на съответната страна.

Най-младите и всеки друг желаещ посетител на фестивала може да се докосне до изкуството на калиграфията с майстори от Иран, изрезковото и древно умение за създаване на фигури от хартия, с приятелите от клуб по японска култура Накама, да участва в  корейски игри и да рисува традиционни индонезийски мотиви с восък върху текстил.

Както в предишното издание на фестивала, така и тази година, той е посветен на благородна кауза – приемните деца и семейства, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя. В рамките на фестивалния ден ще се проведе томбола с награди, любезно предоставени от спонсорите на форума. Два самолетни билета до дестинация в Азия по избор, уикенд за двама на българското Черноморие, разходка с лодка с приятели са само част от възможните награди. Събраните средства от томболата ще бъдат дарени в полза на деца, лишени от родителска грижа да получат безгрижно, цветно и изпълнено с любов детство, в приемни семейства. Ще бъдат организирани спортни и летни лагери, зелено училище, арт-ателиета, посещение на театрални постановки и други дейности, които да насърчат развитието на 17 приемни деца, разгръщайки техния потенциал.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара