Всяка година стотици деца се разболяват от онкохематологично заболяване и започват най-голямата битка – тази за живота си. По този труден път те биват лишени от своите приятели, нормален социален живот и образователен процес, защото от 2017 година болничните училища в страната са закрити.

„Заедно сме в училище без граници“ ще даде шанс на децата, болни от рак, да продължат учебния процес по време на лечението си, ще им помогне в усвояването на учебния материал и в успешното представяне на изпитите за завършване на учебната година. Проектът ще обхване над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” – София, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и УМБАЛ „Св. Марина” – Варна, за учебната 2018/2019 година.

Bioderma се ангажира да дари 10% от печалбата от продадените слънцезащитни продукти от серията Photoderm за периода 01.05.2018 – 31.08.2018 г. Каузата може да бъде подкрепена и на сайта www.zaednosme.org, където може да се направи директно дарение към банковата сметка на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Зад каузата „Заедно сме в училище без граници“ застава и актрисата Ирмена Чичикова, посланик на кампанията. Необходимостта от образование и светло бъдеще за децата вдъхновява Ирмена да подкрепи каузата и да спомогне за популяризирането на нуждата от образователен процес в болнична среда.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара