От 19 до 26 декември Пловдив ще се превърне в своеобразната зимна столица на България, защото в сърцето на града отново ще се пробуди, станалият вече традиция Коледен базар Капана. И тази шестта по ред година, организаторите на Капана Фест ще превърнат Малката Главна или автентичната главна улица на квартал Капана, ул.Райко Даскалов в една от най-големите празнични атракции. Това ще бъде и най-дългият Коледен базар Капана – цели 8 дни, изпълнени с коледна атмосфера и много забавления за малки и големи.

Квартал Капана, ще бъде отново преобразен с няколко големи елхи и елхови гирлянди с празнична украса на ул.Златарска, които ще допринесат за коледната магия под тепетата. Дядо Коледа и Снежанка традиционно ще зарадват най-малките в навечерието на празника от 24.12 до 25.12 на самия Коледен Базар (Малката Главна), като всеки родител ще може да поднесе с тяхна помощ,

коледния подарък за своето дете.

Основният акцент за поредна година ще бъде върху тематичния творчески базар, на който ще си дадат среща 93-ма от най-интересните и вълнуващи автори и артисти в България. Коледния базар Капана ще бъде перфектното място да изберем неповторим празничен подарък, с който освен че ще зарадваме близките си, ще подкрепим и творците на България в края на трудната за всички 2020 година.

Десетки щандове ще намерят

своя дом на ул. „Райко Даскалов“ ще представят майсторлъка на талантливи родни творци, които ще представят ръчно изработени коледни играчки, картички, ароматни и декоративни свещи, красиви бижута, керамика, дървени артикули и дърворезби, картини и какво ли още не. От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши.

За доброто настроение отново ще се погрижи музикалния павилион на WAM и MyVinyl Store, от който ще звучи музика от винилови плочи, специално подбрани в духа на празника. Организаторът на събитието и създател на Капана Фест, Никола Сивков сподели, че Коледен базар Капана ще се проведе съобразно

всички противоепидемични изисквания

на местните и национални власти и ще бъде изцяло съобразен с актуалната епидемичната обстановка в Пловдив и страната.

„За нас е важно това събитие да се случи, защото всички творци и занаятчии бяха сред тези, които усетиха негативните ефекти на пандемията най-сериозно. Всички тези артисти оставят по частица от сърцето и душата си в своите произведения. Освен това, в края на годината е време да се заредим с оптимизъм и надежда за по-добра и успешна нова година“, сподели Никола Сивков, който обеща още изненади от организаторите за пловдивчани и всички гости на града по време на събитието.

Коледните празници в Пловдив обещават отново да превърнат Капана в едно от най-шарените и красиви места в България. Коледен базар Капана ще очаква своите гости от 19 до 26 декември. Следете повече за програмата, участниците и изненадите, които ни готвят организаторите, на официалната страница на събитието във Facebook!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара