Десислав Данчев-Десо е харесван мъж. Много. Но това е най-малкото, което можем да кажем за него, защото без него група “Мастило” никога нямаше да бъде същата. Българската музика също.

Десо, разкажи ни за целта на ходенето ти до морето, когато си видял Албена и си останал без дъх?

Целта на пътуването беше аз и тогавашното ми гадже да загаджим Албена с един наш познат. Това е самата истина.

Айде, айде, беше ми разказал друго – как, когато си видял Албена по бански, ти се е завил свят…

Е, да, де… нали и аз това казвам… отидохме на море! Лежа си аз спокойно на пясъка по корем и тя, моля ти се, ми се съблича по бански. Буквално се „забих” в пясъка – Хахахаха !

Как реагира Иво Танев (бащата на Албена ), когато разбра, че сте гаджета и ще се взимате?

За моя огромна изненада той реагира спокойно. Поне на пръв поглед така изглеждаше.

А как реагира, когато разбра, че ще става дядо?

„Ми така е, като спите без гащи”. Това беше първата реплика, която каза, след като разбра,че ще става дядо. Истината е, че Иво е много широко скроен човек и има невероятно чувство за хумор. Затова и се разбираме толкова добре от самото начало!

Какво беше твоето детство? Как си прекарваше дните тогава?

Буйно, непослушно. Тогава ми беше и първият „арест”. С най-добрия ми приятел – Владко, бяхме избягали от къщи, за да ходим да се къпем на реката и един полицай ни хвана, че се возим заедно на едно колело ( разбира се, „Балканче” ) , а аз бях прав на багажника…Бива ли такова нещо. Чичкото милиционер ни заведе в местната радиостанция и за наказание трябше да кажем пред всички слушатели, че не е правилно да се возим така на колелото. Между слушателите естетвено бяха и нашите баби, които нямаха идея къде сме. И разбират за нашето местонахождение от радиоточката…Смятай къв бой ни метнаха.

Имаше ли детска стая и как изглеждаше тя?

Е, това не трябваше да ме питаш. Имах…и то каква! Майка ми винаги е мечтала да има момиче и поради тази причина стаята ми беше с лилав килим и дантелени лилави перденца. И досега ненавиждам този цвят, а той е любимият на жена ми. Съдба. Но за сметка на това по стените се бях развихрил аз – навсякъде имаше плакати на AC/DC и IRON MAIDEN, залепени с дъвка.

Кога беше първия път, когато майка ти заговори, че ти е време да се ожениш, да имаш семейство?

Още от 4-ти клас майка ми започна да ме сватосва със съседските деца, дъщерите на нейни колежки и изобщо всяко симпатично момиченце. Аз обаче упорито се дърпах, дърпах, дърпах…И така допреди 3 години, когато срещнах Албена.

Коя ти беше любимата играчка?

Тракторче и камионче!

Какви? От „Мачбокс“ ли?

Тогава за такова животно „Мачбокс” не бяхме чували! Тракторчетата бяха руско производство. Да не забравяме, че съм раждан в миналия век. Хахахаха.

Твоят най-силен и най-цветен спомен от детството?

Прекалено много са, за да има само един удостоен с титлата „НАЙ”. Може би първият ми концерт като ученик във физкултурния салон. Имах собственоръчно направен ефект за китара – в кутия от сапунерка, почти ми провали концерта. Още на първата песен се развали!

Как разбра, че ще ставаш баща?

Чух “Десо”, слизайки по стълбите. Върнах се до входната врата на апартамента и видях в треперещите ръце на Албена теста с двете чертички. “Какво значи това?” –попитах аз! Отговорът беше: “Е как какво…бременна съм”. После помня само, че крещях и плачех от радост!

Какъв беше твоят баща? Какво ти даде той?

Винаги е бил и ще бъде най-великият мъж и баща. Дал ми е много любов, сигурност, смелост и винаги ме е карал да чувствам, че мога да направя всичко. Научи ме да карам колело, а после мотор, а после и кола. Баща ми ме е научил на всичко!

Кога е бил моментът, в който не си искал да се прибираш вкъщи?

След една двойка в училище. Бях обещал, че няма да имам двойки, защото ми бяха купили много скъпа китара и се страхувах, че ще ми я вземат.

По какво беше двойката?

Е, по какво може да има двойка човек, интересуващ се от музика…естествено по математика. С Албена се шегуваме, че Алина, като порасне, ще вземе да стане математик и ще ни разочарова!

Кой беше най-хубавият детски филм от твоето детство?

Ако “ Винету” е детски филм…това е той! А иначе – “Таралежите се раждат без бодли”. Какъв баща си ти?

Какъв баща искаш да бъдеш?

Аз съм един млад, красив и грижовен баща. И такъв искам да си остана.

Кой да чете вечерта приказката?

Мама…ама и аз искам.

Кой е най-големият ти страх като баща?

Този въпрос съм го разрешил със следния казус – “Алина, докато не станеш на петдесет…и една, няма да ходиш на дискотека”.

Има ли възраст или момент, в който бащата е по-важен от майката?

Не. Бащата винаги е по-важен от майката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара