Андрей, кога се влюби за първи път?

Бях в детската градина или в първи клас, не си спомням много добре, но тя се казваше Албена. Беше много сладка.

А после като тийнейджър?

Пубер, иначе казано. Тогава се влюбвах по-умерено, т.е. като дете май бях по-влюбчив. Просто разбрах, че на жените не може много да им се вярва и човек много страда, когато няма взаимност.

Изоставяха те?

Да, много пъти са ме изоставяли.

Опитваше ли се да разбереш защо?

Опитвах се, обаче може ли някой да разбере жената, когато реши да изостави някой мъж. В пубертета може да е заради по-хубава тротинетка или защото другият има повече мускули.

Какво осъзна от своите емоционални срещи с другия пол в тази крехка възраст?

От ранна детска възраст и по-нататък също винаги съм искал с някого нещо да си казвам все пак. Не само да се мачкаме по ъглите.

А как коментираш по-свободното поведение, бързата смяна на партньорите?

Това дали е свободно, или не е свободно зависи от самите хора. Аз съм бил с доста девойки и жени, но това не означава, че съм се отнасял напълно безотговорно. Според мен опира до характера на човека.

Какво означава мъжът да е отговорен?

Означава, че когато си с една жена, ти поемаш някакъв ангажимент към нея. И това не е свързано с факта дали си с нея една вечер, три месеца или 5 години – то е свързано с твоето вътрешно усещане за коректно отношение. Ако искаш да си с нея само за една вечер, би трябвало тя поне да го знае – в този смисъл човек трябва да е отговорен. Или по-точно да бъде откровен. Да създаваш някакви фалшиви илюзии у другите е изключително грозно – значи си мошеник, убеден съм в това.

А когато мъжът се извинява с обстоятелствата или ситуацията?

На човека не му стига смелост. Някак си е простимо. Има такива хора. Слава Богу, хората не са еднакви и това е най-интересното в този живот. Един има голям мерак, друг шикалкави. Ако отидеш в Италия, ще видиш как италианците подсвиркват по всяка жена, която минава по улицата, но в момента, когато тя тръгне към тях, веднага си намират много важна работа. Манталитет.

Как си обясняваш привличането от пръв поглед?

Просто се получава. Не си го обяснявам. Аз не съм Господ, за да знам всички неща и съм далече от мисълта, че трябва непременно да си ги обяснявам. Виждаш една жена, която страшно много ти харесва, и всички рационални опити за анализ са изключително глупави и тъпи. Всъщност може да се окаже, че тя не е толкова красива, второ, че ти си твърде късоглед и нищо не си видял, но в крайна сметка това е жената, която те привлича. Нищо лошо, това е може би най-красивата част от живота. Аз не вярвам, че съществуват отношения, в които двама души се срещат, дълго време говорят, опознават се и внезапно се обикват след 2 години – за мен това е признак на пълна простотия. Ако някой го твърди, той е кретен или не харесва тази жена.

На пръв поглед те се харесват, но на втори поглед какво се случва, какви са вариантите?

В момента, в който започват да заработват чипове в черепната кутия, това означава, че те повече не се харесват. Харесването не е свързано с никакви рационални, мисловни операции. То е подсъзнателно – жената, в която си влюбен, може да е късокрако джудже, но ти си убеден, че тя е страшно готина. Никой не може да те убеди в обратното. Така наречената обективна гледна точка не е нужна никому. Важна е твоята гледна точка. Какво мислят всички останали е без абсолютно никакво значение.

Казват, че жените са по-земни същества?

В някои отношения жените са изумително практични и може би затова те са по-силният пол. Те мислят прагматично – една жена винаги мисли, като роди своето дете как ще го отглежда, в каква среда. Вътрешната й мисъл е насочена към това. Докато мъжът е значително по-раним и по-сантиментален. Затова жените винаги са управлявали света. Това е нещо, което е свързано със земята, или както се казва: при добрата жена и мъжът става човек.

Има и друго твърдение, че мъжете си остават деца цял живот?

Това е най-хубавото определение. Ами, деца са. Мъжът обича да си играе, а жената има задължения. Трябва да бъдем реалисти – жената трябва да може да отгледа децата. Вярваш ли, че ако оставиш един мъж сам-самичък да се грижи за тях, ще бъде същото както, ако те имат майка?! Разбира се, че няма. Той се грижи по някакъв странен начин – тъпче ги с хот-дог, хамбургери или някакви други боклуци. Не че не ги обича, но има друга нагласа. Затова винаги съм твърдял, че мъжът трябва да бъде отглеждан. И докато жените не го разберат това, нещата ще вървят все по-зле. Затова има и толкова много педерасти вече, защото жените някак се отстраниха от мъжете. Те изведнъж добиха синдрома на началника и искат да бъдат нещо като Дарт Вейдър в обществото – адски глупаво. По-готино е да бъдат нещо като Афродита.

Но казват, че жената винаги има нужда да се чувства защитена?

Тя търси някой, на когото да се опре, а не някой, който да я защити. Най-големият защитник на самото семейство обикновено е жената, а не мъжът. Мъжът винаги има тези детски припадъци – много иска да отиде за риба, да се запилее в някаква пещера, т.е. той има нуждата да играе. А тя има нуждата да построи семейно огнище, там да се накладе огън и той да бъде изпратен – забележи! – не да отиде, а да бъде изпратен да убие едно животинче, което да се опече, за да можем да нахраним децата. Ние практически винаги сме живели в матриархат и всичко друго са художествени измислици. Винаги са управлявали жените. Каквито и закони да са излизали де юре, де факто кой ще бъде обезглавен решава царицата, която вечер в леглото казва на царя на кого иска да резнат главата.

Какъв е образът на истинската жена?

Дали е красавица или не е, няма никакво значение. Въпросът е една жена какви чувства събужда у тебе. Аз съм щастлив, че жена ми е готина, не само аз го мисля, но и според обективното мнение е така, т.е. не съм бил съвсем сляп, когато съм се женил. С нея може да се говори, тя е умна, понякога дори прекалено умна и ми къса нервите. По принцип жената има изключителното качество, че на моменти е в състояние да замълчи, за разлика от мъжа. Тя притежава вътрешно чувство, което й подсказва кога трябва да си трае, от което ти абсолютно омекваш и правиш това, което тя каже.

Някои жени са ми казвали, че възпитават мъжете си, ти какво мислиш?

Най-големият проблем е в това, че колкото повече една жена възпитава мъжа си и той е много възприемчив, толкова повече тя не го харесва. Защото тя се е оженила за един тип човек, когото харесва. Значи промяната в каквато и да е посока е негативна. Това желание за превъзпитание у жената се появява след брака, когато тя добива чувство за собственост. И колкото повече мъжът се поддава, тя все повече не го харесва и много ми е интересно защо намира вината в него! Винаги съм казвал, че най-големият проблем на брака е, че любовта се изражда в обич.

Какви „хватки” трябва да прилага жената, за да поддържа интереса към себе си?

Това съм го чувал от моята баба Вася, която казваше, че жената трябва да се е събудила един час преди мъжа си и да изглежда прекрасно.

Ти как възпитаваш дъщеря си Йоана?

Аз не искам никого да възпитавам. Дори и дъщеря си не искам да възпитавам. Бих искал да я науча на нещо. Никак не ми харесва думата „възпитание” – съдържа доза насилие. Надявам се, че тя от мен ще възприеме някакви неща, които аз смятам за важни и ценни.

Възпитанието е личен пример, така ли?

Не знам дали съм сполучлив пример. Както казваше баща ми: „Надявам се, че няма да приличаш на мене.” Та и аз се надявам, че дъщеря ми няма да прилича на мене, въпреки че аз приличам на баща си и нищо не мога да направя. Надявам се да вземе повече от майка си – някои от нейните положителни качества, макар че практически те са само в моето въображение. Аз мога горе-долу да я науча, ако тя иска, разбира се, да говори това, което мисли. За всички това е изключително голям проблем.

Хората се страхуват да говорят това, което мислят ли?

Не. Въпросът е, когато спреш да се страхуваш да говориш това, което мислиш, какво ще се случи – в крайна сметка винаги го отнасяш. Не е задължително да си прав, въпросът е да говориш това, което ти мислиш. Аз предпочитам тези хора. Не им се сърдя, ако те не са прави или аз не съм съгласен с тях. В обществото, в което живеем обаче, както в предишното, така и в сегашното – няма никаква разлика, за съжаление, – не е на почит да говориш това, което мислиш. Много хора искат и си говорят това, което трябва. Изключително много се надявам, че тези хора ще изчезнат от лицето на земята, защото са паразити и нещастници. Това ме отвращава и гледам да предпазя моето дете. Но, както казва жена ми, ще го направя бяла врана – ще си говори каквото мисли, а другите ще го мразят. Мечтая си, докато тя порасне, нещата да се променят.

Еволюционна ли ще бъде тази промяна?

Искрено се надявам, че природата няма да търпи такива хора. Смятам, че политическата класа в България плаче за концентрационни лагери.

Искам да поговорим за жената-муза, за жената-вдъхновителка, каква е тя?

Жената е муза. Всички най-прекрасни неща на света са създадени заради жената. Жената е тази, която движи света. Тя е първопричината на движението на света. Извинявай, Троянската война да не би да е станала заради Гошо от Бусманци? Мъжът е хаотичен, той е сбор от група сперматозоиди, които се шматкат, докато намерят една яйцеклетка. Няма какво да се заблуждаваме, центърът на света е една яйцеклетка.

В мъжките очи коя жена е щастлива?

Желаната жена. Не само в преносния, но и в буквалния смисъл. Като погледнеш една жена, тя да знае, че ти много искаш да бъдеш с нея. Ако е възможно, веднага.

Вярно ли е, че мъжете се страхуват от умните жени и бягат?

Няма умен мъж, който се страхува от умна жена. Напротив, колкото е по-умна жената, толкова по-хубаво. Винаги може нещо да „свиеш” от нея и да го използваш. Това е адска далавера.

Има една поговорка, че жената избира мъжа, който да я избере, ти какво мислиш?

Че тази поговорка е вярна. Ако някой мъж си мисли, че той избира една жена, дълбоко се заблуждава. Мъжът никога не е избирал. Не съм привърженик на теорията на Дарвин, който е написал странна теория за своите роднини маймуните, но в природата такова нещо няма – по принцип винаги женската избира. Мъжът не участва, той ходи с наперена опашка, много шарен и се върти в кръг. Жената избира, но в това няма нищо обидно. Такъв е светът, такава е природата.

Като семейство и като творчески дует как се допълвате с Ерна?

Нямаме никакви грижи. Вероятно вкъщи аз съм актрисата, а тя режисьорът, а във филмите е обратното.

Какво би направил, за да удовлетвориш някакви нейни желания?

Опитвам се да направя всичко. Опитвам се да предугадя нейните желания, защото това да ги удовлетвориш е невъзможно. Те са безкрайни. По принцип, жената стига дотам, където мъжът никога не може да си го представи. И аз не мога всичко да си представя. Може би иска да отиде в Китай, или да живее здравословно, а пък аз да съм рус викинг със сини очи… Съветвам всички мъже да се опитват да радват жените си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара